П'ятниця, 29 березня 2024, 14:39
Повна версія сайту
;

Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Сергій Березенко

09:00 08.06.2018    Коментарі  
 

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Сергій Березенко (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

Березенко був обраний до парламенту на проміжних виборах у 2015 році за виборчим округом №205 (Чернігівська область). За час своєї каденції депутат дав 19 обіцянок, з яких виконав лише 26% (5 обіцянок), ще 5 – провалив.

У 2016 році Березенко змінив свою думку щодо посади заступника глави фракції БПП«Вішати собі будь-який черговий ярлик – першого заступника або просто заступника – вважаю недоречним», – заявив він у березні. А вже в жовтні спікер Верховної Ради Андрій Парубій зачитав заяву про обрання Березенка першим заступником голови фракції.

Ймовірно, щодо питання скасування мажоритарної системи виборів нардеп також змінив свою думку. У 2015 році Березенко заявив, що домагатиметься скасування, але ухвалення проекту Виборчого кодексу не підтримав. Проект передбачав, зокрема, запровадження механізму обрання народних депутатів до Ради за системою відкритих пропорційних списків.

Ще одну цікаву обіцянку провалив Березенко. В 2015 році, коли парламент розглядав зміни до Конституції в частині децентралізації, нардеп збирався переконати фракції «Самопомочі» та «Батьківщини», щоб ті підтримали постанову. Переконати фракції в Березенка не вийшло, підтримки в залі досі немає, а постанову поки не виносили на голосування.

Серед нечисленних виконаних обіцянок – обіцянка повернути сквер Небесної Сотні громаді Києва. Для цього Березенко надсилав до Київської міської адміністрації депутатське звернення. 1 грудня 2016 року Господарський суд Києва ухвалив рішення про повернення скверу в комунальну власність. Крім того, в Раді Березенко підтримав законопроект, що передбачає виділення ділянки землі під будівництво меморіального комплексу учасникам Революції Гідності.

Крім того, нардеп впорався з обіцянкою відкрити паліативне відділення на базі медико-соціального реабілітаційного центру дітей-інвалідів «Відродження». «Новий корпус плануємо відкрити вже до 1 червня 2018 року – до Міжнародного дня захисту дітей. На його будівництво виділено 11 мільйонів гривень із мого депутатського фонду та Державного фонду регіонального розвитку», – повідомив Березенко. Перші місця для хворих у відділенні були відкриті вже 1 липня минулого року.

За Березенком залишилося ще дев'ять обіцянок, у тому числі чотири програмних. Наприклад, депутат пообіцяв боротися з поширенням бідності та безробіття в Чернігові, але поки жодного законопроекту, який би сприяв зниженню безробіття в країні, не зареєстрував.

Також нардеп обіцяв у 6 разів збільшити кількість туристів у Чернігові«У нас колосальний потенціал, і ті 300 тисяч туристів на рік у Чернігові – це ніщо порівняно з тим, що може й має бути», – підкреслив Березенко. Питання збільшення потоку туристів не зовсім у компетенції народного депутата. Однак кількість людей, які відвідали Чернігів у 2017 році, порівняно з 2015-м трохи зросла, але не в шість разів.

У парламенті з минулого року чекає розгляду президентський законопроект про притягнення до відповідальності за подвійне громадянство. Березенко обіцяв, що БПП його підтримає«Ми за голосуванням побачимо, в кого є подвійне громадянство й хто на камери розповідає, який він патріот і б'є себе в груди, а насправді є громадянином Румунії, Угорщини, Словаччини або якоїсь іншої країни, можливо, Росії», – зазначив він.

Крім того, за словами Березенка, БПП підтримає закон про спецконфіскацію, якщо він стосуватиметься лише активів і коштів екс-президента Віктора Януковича.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

www.slovoidilo.ua


Автор: Слово і діло
Коментарів ще немає