Четвер, 28 березня 2024, 16:14
Повна версія сайту
;

У Чернігівській області піротехніки знищили ручну гранату

14:06 08.06.2018    Коментарі  
 

8 червня о 11:40 групою піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення УДСНС України у Чернігівській області піднято з дна річки Убідь та знищено ручну гранату РГД-5 часів війни.

Про це повідомляє У ДСНС в Чернігівській області.

Вибухонебезпечний предмет напередодні випадково виявили рибалки та зателефонували до Служби порятунку "101". На місце виклику прибули сапери, які ідентифікували небезпечну знахідку, як ручну гранату РГД-5 часів Другої світової війни. При додатковому обстеженні дна річки та прилеглої території, інших вибухонебезпечних предметів не виявлено.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертаються до громадян з проханням, якщо ви знайшли предмет, який зовні нагадує боєприпас, не торкайтеся його. Ступінь небезпеки вибухонебезпечних речей можуть визначати тільки професійні піротехніки. Саме вони й приймають рішення про подальшу долю підозрілих предметів. Місце, де виявлено небезпечну знахідку, варто обгородити та організувати його охорону. Слід припинити будь-які роботи та терміново повідомити рятувальників за номером "101" або правоохоронців за номером "102".


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає