Субота, 20 квітня 2024, 18:09
Повна версія сайту
;

Представляємо голів громад: Сергія Деденка та Андрія Портного

13:24 11.06.2018    Коментарі  
 
Сергій Деденко

37 об’єднаних територіальних громад працюють в області.

Хто не побоявся підключитися до нової справи і очолив громади? За що їх лають? Чи все виходить? «Вісник» розповість про кожного голову громади. Почали у минулих номерах.

У 2018 році без премій

Семенівська громада — це Семенівка, Кута Другі, Архипівка, Зоря, Леонівка, Галаганівка, Грем’ячка, Карповичі, Гаті, Красні Лози, Набережне, Костобобрів, Сергіївське, Машеве, Ферубки, Миколаївка, Залізний Міст, Олександрівка, Газопровідне, Зелена Роща, Карасі, Криульки, Максимихине, Угли, Фроли, Погорільці, Лосівка, Тополівка, Стара Гутка, Вільшанка, Жаданівка, Лосевочка, Шведчина, Тимоновичі, Заріччя, Калинівське, Медведівка, Брониви, Луб’яне, Чорнозем, Хотіївка, Кринички, Лісківщина, Прогрес, Березовий Гай, Чорний Ріг, Бобрик Другий, Козилівщина, Лубня, Янжулівка, Покровське.

38-річний Сергій Деденко — голова Семенівської ОТГ.

— Ні разу не пошкодував, що став головою громади, хоча до цього був головою райдержадміністрації. Звісно, проблеми е. Держава дає медичну, освітню та інші цільові субвенції, але коштів не вистачає.

Дефіцит фонду заробітної плати для бюджетників до кінця року становить 6-7 мільйонів гривень. У якійсь сфері субвенції покривають утримання закладів і зарплати. У медичній — ні. Ми витрачаємо власні кошти, які могли б направити на благоустрій і т. д.

При колишньому міському голові у працівників мерії були премії. У 2018 році (ОТГ ще молода, немає й року. — Авт.) жодної копійки. Ні собі, ні управлінському апарату. За перспективним планом один район — одна громада. 6 населені пункти на Семенівщині, які не виявили бажання входити до громади. Проте закон дозволяє, і в будь-який час вони можуть приєднатися.

Є здобутки, є плани. Відкрили у Семенівці стадіон зі штучним покриттям площею 20x40 метрів. Кожен охочий зможе на ньому займатися. Заплановано провести водогони на всіх вулицях Семенівки, які цього потребують. Зробити вуличне освітлення сіл, що увійшли до громади. Всі котельні переведені на тверде паливо. У нас навкруги ліс, отож дрова є. Працює Ірванцівський торфобрикетний завод. Тисячу тонн брикету ми брали щорічно. Хочеться нарешті купити сміттєвоз. Бо нині непотріб у нас вивозять трактори на причепах. Як тільки з’явиться автомобіль, будуть визначені дні, коли машина приїздитиме в конкретні населені пункти забирати сміття. І вивозитиме на полігон. Він у нас єдиний на район. Це вирішить проблему стихійних сміттєзвалищ. Треба привчати людей до кращого.

Андрій Портний: «Нам потрібен проектний менеджер»


Андрій Портний

Сосницька територіальна громада об’єднує селище Сосницю і села: Ганнівка, Мале Устя, Волинка, Загребелля, Гапішківка, Масалаївка, Киріївка, Матвіївка, Полісся, Пекарів, Кнути, Костирів, Синютин, Чорнотичі.

Голова громади — 32-річний сосничанин, юрист за фахом Андрій Портний.

— В автобіографії вказуєте, що були слідчим, помічником судді, у 2013 році отримали свідоцтво про право займатися адвокатською діяльністю. Не шкодуєте, що стали головою ОТГ?

— Ні, не шкодую. Як учасник Революції Гідності прийняв рішення працювати на громаду. Це і самореалізація, і можливість змінити середовище, в якому живу.

— На сайті Сосницької ОТГ запрошуєте на роботу архітектора. Яких ще фахівців потребує громада?

— Ще нам потрібен проектний менеджер. Для роботи над проектами — від ідеї до втілення. Для пошуку коштів, державних і недержавних.

— Що вважаєте досягненням, що — програшем у своїй роботі?

— У кінці року будемо аналізувати. Я на посаді голови ОТГ усього півроку, до того був селищним головою. Плануємо реалізувати проекти по освітленню, ремонту шкіл, придбанню автовишки (потрібна, наприклад, для зрізання аварійних дерев).

— Бюджет Сосницької об’єднаної громади...

— Загальний бюджет близько 60 мільйонів гривень. З них власних надходжень — всього 17 мільйонів гривень.

— Ваші фото у «Фейсбуку» свідчать про гарну спортивну форму. Як підтримуєте?

— Граю у футбол. Член збірної мерів України з футболу. Готуємося до чемпіонату Європи. Люблю хокей. У цьому році побудували майданчик для сосницької хокейної команди.

— Може, бігаєте вранці, робите зарядку?

— Ні. Я вранці люблю спати. Намагаюся 8 годин — для відновлення нервової системи.

продовження у наступному номері


Автор: Валентина Остерська, Тамара Кравченко, тижневик «Вісник Ч» №23 (1674), 7 червня 2018 року, gorod.cn.ua
Коментарів ще немає