Середа, 24 квітня 2024, 16:23
Повна версія сайту
;

Вирок для нападника на співробітницю прокуратури — примусове лікування у психлікарні

08:22 12.06.2018    Коментарі  
 

Примусове лікування у психлікарні. Такий вирок вчора виніс Новозаводський районний суд Чернігова у справі про напад на співробітницю прокуратури.

Ухвалу в справі про напад на співробітницю прокуратури для Олександра Яковця оголошували за закритими дверима. Потерпіла та підозрюваний у судовому засіданні участі не брали. Не з’явився на оголошення рішення й прокурор. Клопотання про примусове лікування свого підзахисного підтримав і його адвокат під час судових дебатів.

50-річного колишнього вчителя початкових класів Олександра Яковця затримали 10 жовтня минулого року. Його підозрювали в нападі із сокирою на начальницю відділу звернень прокуратури. До цього чоловік написав десятки звернень до правоохоронних органів. Просив розслідувати інцидент семирічної давнини, коли в його квартирі стався вибух, ймовірно через витік газу.

Після чергової відписки Олександр Яковець прийшов у прокуратуру з сокирою. Перший і єдиний раз Олександр Яковець сидів на лаві підсудних, коли йому обирали запобіжний захід. Своєї провини тоді чоловік не визнавав, зі слідством співпрацювати відмовлявся.

Спершу його взяли під арешт, потім перевели до психоневрологічної лікарні.

Вчора, після восьми місяців розслідувань та розгляду клопотань, суд оголосив рішення. 11 тисяч гривень, витрачені на залучення експерта в кримінальному провадженні, будуть компенсовані за рахунок держави. Постраждала працівниця прокуратури після тривалого лікування повернулася на роботу.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає