Четвер, 25 квітня 2024, 08:33
Повна версія сайту
;

Погруддя Коцюбинського передадуть у комунальну власність міста

09:25 13.06.2018    Коментарі  
 

Погруддя Коцюбинського, яке було вкрадене у грудні минулого року, передадуть у комунальну власність міста Чернігова.

Відповідний проект рішення виноситься на розгляд депутатів Чернігівської міської ради.

Відповідно до пояснювальної записки, до міського голови звернувся нащадок українського письменника Ігор Юлійович Коцюбинський з проханням передати у комунальну власність територіальної громади погруддя для його подальшого встановлення та збереження (охорони).

Додамо, що вартість погруддя Коцюбинського становить 250 тисяч гривень.

Довідково: Могила М. М. Коцюбинського (1864-1913) - українського письменника, громадського діяча поставлена на державний облік як пам’ятка історії національного значення № 250006-Н. На могилі встановлено пам’ятник (погруддя виготовлено з бронзи, постамент - з полірованого чорного лабрадориту, висота 2, 35 м., площа постаменту-85 х 85 см.).

Рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради «Про надання згоди на передачу пам’ятників та пам’ятних знаків» від 4 квітня 2018 року №139 від управління житлово-комунального господарства міської ради управлінню культури та туризму в оперативне управління було передано 18 пам’яток культурної спадщини.

Погруддя М. М. Коцюбинського планується також до передачі управлінню культури та туризму міської ради, як органу що займається охороною культурної спадщини у місті Чернігові.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає