Субота, 20 квітня 2024, 01:48
Повна версія сайту
;

Кілька дитсадочків Чернігова планують перепрофілювати

09:55 13.06.2018    Коментарі  
 

Два дитячі садочки у Чернігові хочуть перепрофілювати у центри розвитку дитини. Це стосується дитсадків №4 та №22.

Відповідний проект рішення розглядатимуть депутати на черговій сесії Чернігівської міської ради.

Перепрофілювання зумовлене виконанням міської Програми розвитку освіти. Вона передбачає перепрофілювання діючих закладів дошкільної освіти на центри розвитку дитини.

Відповідно до пояснювальної записки, передбачається запровадження нових форм роботи з дітьми дошкільного віку, спрямованих на забезпечення різнобічного розвитку кожної дитини з урахуванням її нахилів, здібностей, індивідуальних, психічних та фізичних особливостей шляхом організації центру розвитку дитини.

«В основі роботи педагогічних колективів цих закладів – фізкультурно-оздоровче спрямування освітнього процесу. З огляду на це розроблена модель управлінської діяльності процесом фізичного виховання і оздоровлення, система роботи з використанням здоров’язберігаючих технологій.

Так, у закладах освіти розвиватиметься вже існуюча матеріально-технічна база, яка дозволить створити належні умови для повної самореалізації дитиною своїх знань, інтересів, здібностей та фізичного вдосконалення»,- йдеться у пояснювальній записці.

Довідково:

Центр розвитку дитини - дошкільний навчальний заклад, в якому забезпечується фізичний, розумовий і психологічний розвиток, корекція фізичного та розумового розвитку, оздоровлення дітей віком від двох місяців до шести  (семи) років, які відвідують інші дошкільні навчальні заклади чи виховуються вдома.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає