Четвер, 28 березня 2024, 15:59
Повна версія сайту
;

Директор 10 школи прозвітував про роботу. Як діти адаптувалися у новому приміщенні?

13:18 18.06.2018    Коментарі  
 

Другий семестр у новому приміщенні відремонтованому для потреб з програмою «Адаптація», а також у колі своєї шкільної родини. Так 10 школа прожила другу частину навчального року, після відселення їх з аварійної будівлі на Попудренка до стін 6 школи.

15 червня директор закладу прозвітував про свою роботу протягом навчального року. 

Олександр Карпенко, директор школи №10: «На даний час ніяких зауважень з боку батьків та учнів під час переходу і під час навчально-виховного процесу, який відбувався у другому семестрі, не було. У нас була програма «Адаптація» для учнів і педагогічного колективу».

Каже, за весь час ні до нього, ні до психологів не зверталися ні діти, ні батьки з приводу дискомфорту чи проблем з адаптацією у новому приміщенні. Програму ж «Адаптація» розробили і втілювали разом два заклади-сусіди за участю фахівців та всіх представників колективів.

Навчально-виховний процес 10 школа не припиняла, просто продовжила його за новою адресою. Директор радіє, набрали навіть першачків на наступний рік.

Олександр Карпенко, директор школи №10: «Ми вже набрали 30 учнів, тобто у нас вже повністю укомплектований клас».

Нагадаємо, навчальний процес вони відновили після затяжних зимових канікул, коли Управління освіти отримало висновок експертів про аварійність будівлі школи на Попудренка, а комісія з надзвичайних ситуацій прийняла рішення, що навчатися там небезпечно. За цей час у вільних класах 6 школи зробили ремонт і відселили ЗНС №10 сюди.

Проектна потужність 6 школи 960 дітей, в ній навчається 345. 10 школа розрахована на 500, а навчається там 330 учнів та учениць. Тож будівля і нині навантажена не на повну. Загалом же проектна потужність всіх ЗНЗ Чернігова 33 тисячі 800 дітей. У 2017-2018 навчальному році у них навчається 27 тисяч 600.

Стан будівлі 10 школи і що з нею робити вивчали на спеціальній комісії в муніципалітеті за участі депутатів, спеціалістів-будівельників, батьківської спільноти. За одним з рішень Управління капітального будівництва мало звернутися до потенційних підрядників з питанням, скільки коштуватимуть роботи по 10 школі. Згідно їх підрахунків ціна коливається від 27 до 28 мільйонів гривень.

Чи відновлювати будівлю школи, тепер мають вирішити депутати міськради спільно з освітянською спільнотою.

Сюжет телеканалу "Дитинець"



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає