Середа, 24 квітня 2024, 15:52
Повна версія сайту
;

Актуальні питання сьогодення обговорили на восьмому засіданні Громадської ради при ОДА

12:11 20.06.2018    Коментарі  
 

19 червня перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук разом із заступником голови обласної державної адміністрації Наталією Романовою взяв участь у черговому засіданні Громадської ради при ОДА, яке провів її головуючий Ігор Москаленко.

У порядку денному члени Громадської ради розглянули питання щодо діяльності комітетів з питань соціального захисту населення та з питань екології, Звернення до Чернігівської облдержадміністрації та обласної ради про створення «Центру реабілітації учасників АТО» і робочої групи з представників зацікавлених сторін для вирішення організаційних і практичних питань, про стан справ щодо включення пам'яток Чернігівщини до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та інші.

Поінформував присутніх про стан підготовки матеріалів для включення об'єктів культурної спадщини Чернігівщини до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО голова комітету Громадської ради з охорони та використання культурної спадщини Костянтин Ягодовський.

Члени Громадської ради, зокрема, наполягали на необхідності активізувати діяльність місцевим органам влади та сприяти у роботі щодо проведення відповідних заходів аби найближчим часом було розпочато процес включення культурної спадщини Чернігова до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО у номінації «Культурний ландшафт Чернігова».

Заступник управління туризму та охорони культурної спадщини – начальник відділу охорони культурної спадщини Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА Людмила Замай відзначила, що цими днями делегація фахівців з Чернігівщини відвідає Кам'янець-Подільський та Чернівці, де будуть вивчати досвід колег щодо організаційних питань з підготовки номінаційного досьє для включення пам'яток до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Наступними були розглянуті та прийняті пропозиції до звернення, адресованого обласній раді, про створення регіонального центру реабілітації учасників АТО та робочої групи з представників зацікавлених сторін, зокрема, депутатів місцевих рад, для вирішення організаційних і практичних питань.

У свою чергу, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, підтримавши дану пропозицію, відмітив, що до вирішення даного питання необхідно залучити міську раду.

Разом з тим, члени Громадської ради підтримали звернення до народних депутатів України від Чернігівщини, Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики, Міністерства інформаційної політики, громадських рад при Національній раді України з питань телебачення та радіомовлення, Сумській та Харківській, Одеській ОДА щодо внесення змін до законів України «Про телебачення і радіомовлення» з метою захисту інформаційного простору прикордонних областей України, зокрема Чернігівщини.

Мова йшла про те, що з вимкненням ефірного аналогового телевізійного мовлення ситуація щодо захисту інформаційного простору прикордонних територій ще більше загостриться. Це може привести до утворення інформаційного вакууму в прикордонних районах Чернігівщини, жителі яких вимушені будуть шукати альтернативні джерела інформації для отримання світових та українських новин.

Також було підтримано відповідні пропозиції щодо звернення депутатів Чернігівської обласної ради до Верховної Ради України, ухвалене рішенням дванадцятої сесії сьомого скликання, яким пропонується до переліку територій з особливим режимом мовлення додати також прикордонні райони України, що належать до найбільш вразливих до зовнішнього негативного впливу ворожих ЗМІ територій.

Під час засідання Громадської ради було акцентовано увагу на зверненні до Чернігівської облдержадміністрації, обласної ради щодо ситуації в області з забезпеченням інвалідів, соціально-незахищених верств населення безкоштовним діагностичним обстеженням на комп'ютерному томографі.

Також присутні отримали вичерпну інформацію про діяльність робочих груп, створених за ініціативи Громадської ради при Чернігівській обласній раді: з розробки плану заходів щодо методів запобігання та боротьби із шкідником соснових насаджень РЛП «Ялівщина», з вивчення ситуації, що склалася у відділенні № 11 комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня» та перспективи використання будівлі цього відділення.


Автор: Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
Коментарів ще немає