Четвер, 25 квітня 2024, 19:33
Повна версія сайту
;

Сесія міськради: скандал довкола закриття 10 школи, директори шкіл – за конкурсом, перепрофілювання дитсадків та забудова берега Стрижню

14:35 22.06.2018    Коментарі  
 

На сьогодні, 22 червня, була запланована чергова сесія Чернігівської міської ради. На розгляд депутатів виносилося більше 20 питань порядку денного.

Серед питань – виключення зі складу виконавчого комітету Тетяни Бойко, котра написала заяву за власним бажанням. За її словами, професійна діяльність у найближчий час не дозволяє їй займати виборні посади в органах місцевого самоврядування. На її місце «Самопоміч» запропонувала Олесю Тимошик.

Також, депутати розглядатимуть питання щодо впровадження конкурсу на посади директорів місцевих шкіл.

Окрім того, депутатському корпусу пропонується підтримати питання щодо перепрофілювання двох дитячих садочків на центри розвитку дитини. Це стосується дитсадків №4 та №22.

Традиційно,на сесію виноситиметься і скандальне земельне питання – будівництво двох багатоповерхівок на березі Стрижня.

Однак, як повідомив заступник міського голови Олександр Ломако, всі постійні комісії рекомендували зняти його з розгляду.

ПіК вів текстову онлайн-трансляцію. 

14:40 Сесія офіційно завершилася.

13:45 Розглядаються депутатські запити.

13:35 Депутати підтримали питання  Про звернення Чернігівської міської ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, щодо внесення зміни до Закону України “Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності”.

Також,підтримали питання про звернення щодо звільнення Олега Сенцова.

Депутати підтримали звернення щодо Виборчого Кодексу та два додаткові питання – про передачу погруддя Коцюбинського у власність громади та сплату земельного податку.

12:30 Виступаючий зазначив, що всі комісії запропонували зняти питання щодо забудови берега річки Стрижень. Таким чином, питання не розглядатиметься.

Атрошенко сказав, що до керівника КП «Чернігівбудінвест» звернулася людина, наближена до депутата міської ради, після цього КП звернулося до міськради. «І аби не напружувати стосунки депутата з керівником, ми винесли це питання у публічну площину, хоча знали що таке рішення прийняте не буде»,- зазначив міський голова. 

12:20 Розглядається низка земельних питань.

12:10 Депутатський корпус підтримав питання Про внесення змін до структури виконавчих органів міської ради та затвердження Положення про відділ взаємодії з правоохоронними органами, запобігання та виявлення корупції, мобілізаційної, оборонної та спеціальної роботи Чернігівської міської ради у новій редакції без обговорень.

Розглядаються бюджетні питання.

12:05 Питання Про перепрофілювання закладів дошкільної освіти м. Чернігова та затвердження їх статутів у новій редакції та Про затвердження Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти міста Чернігова, що належить до комунальної форми власності прийняли без обговорень.

Також була прийнята низка питань про матеріальну допомогу.

12:00 Депутати перейшли до розгляду питання Про затвердження змін та доповнень до Програми розвитку туризму та промоції міста Чернігова на 2017-2018 роки.

12:00 Розглядається питання Про затвердження викупної ціни земельних ділянок. Рішення прийняте.

11:55 Депутатами розглядається питання Про внесення змін та доповнень до Комплексної цільової Програми розвитку житлово-комунального господарства міста Чернігова на 2017-2020 роки. З урахуванням незначних правок рішення прийняте вцілому.

11:50 Депутати підтримали питання Про внесення змін до складу виконавчого комітету.

Питання Про внесення змін до Програми розвитку міжнародних відносин міста Чернігова та сприяння залученню інвестицій на 2018 – 2019 роки (зі змінами) прийняли без обговорень.

11:40 Після невеликої перерви сесія продовжила свою роботу. Атрошенко поцікавився у депутатів, як далі проводити засідання, адже ще черга виступаючих, а з порядку денного розглянули лише одне питання.

Деякі депутати зазначили, що якщо продовжуватиметься у такому ж темпі, вони вийдуть із зали. 

11:20 В роботі сесії оголосили невелику перерву.

9:50 На сесію прийшли учні школи №10 та їх батьки.

Батьки заявляють про «чорний піар» зі сторони міськради щодо ситуації навколо школи №10. Батьки звернулися до директорів шкіл, які присутні на сесії. Вони пояснили, що за те, аби фінансувалася не тільки школа №10, а й всі інші.

«Працює проектант над нашим проектом по капітальному ремонту школи. Через те, що почали розповсюджувати інформацію про 28 мільйонів на ремонтні роботи, ми пропонуємо розбити проект на кілька комплексів. Перший – ремонт прибудови. Після цього можна буде відновити навчальний процес. Вартість цих робіт максимально 300 тисяч гривень»,- кажуть батьки.

А в подальшому – заміна вікон, утеплення і ремонт даху. 

Атрошенко сказав, що такого не буде. «В європейській країні, у 21 сторіччі, щоб група людей ходила і наводила жах на керівників, це не правильно»,- сказав Атрошенко.

Білоруга сказав, що у бюджеті немає коштів на те, «що комусь щось хочеться». 

Директори чернігівських шкіл попросили слово. Директорка школи №2 зазначила, що сьогодні потрібно вийти з цієї зали з якимось рішенням, бо далі так продовжуватися не може. 

Вона сказала, що нещодавно була нарада директорів. Директор школи №10 сказав, що знав про тріщини в стіні перед початком навчального року.

Міський голова попросив у батьків демонструвати повагу один до одного. На переконання Атрошенка, невідомо, якщо завтра школу відкриють, чи збереться достатня кількість дітей на навчання.

За словами Атрошенка, враховуючи всі обставини, піднялися всі директори. Адже, грошей на ремонт у бюджеті немає, тому доведеться забирати ці 25 мільйонів гривень з інших шкіл. 

Директор інших шкіл почали наголошувати, що школа №10 просто потрапила під оптимізацію, адже умови навчання там не відповідають стандартам «Нової української школи». В свою чергу батьки дивуються, чому владці не сказали про це пів року тому, а «прикривалася» капітальним ремонтом.

Атрошенко погодився із пропозицією батьків визначити стан усіх шкіл. Після, на громадському обговоренні, визначити школи, які треба оптимізувати і визначитися із освітньої мережею міста.

«Вони не вартують навіть того, щоб міняти вікна. Треба руйнувати їх по одній. Або ми зайдемо в «іисторичный тупик», де немає майбутнього» - каже Атрошенко.

Міський голова зазначив, що хоче винести питання школи №10 на громадське обговорення. 

Атрошенко виніс питання на розгляд ради директорів, депутатського корпусу та освітян щодо доцільності проведення громадських слухань щодо школи №10. На цьому він попросив припинити дискусію.

Фото Владислава Савенка

9:40 Депутати перешли до розгляду питання Про результати діяльності Чернігівської місцевої прокуратури. Проект рішення прийняли за основу і вцілому.


9:35 Депутати перейшли до затвердження порядку денного.

До порядку денного включили питання про внесення змін і доповнень до рішення про надання пільг зі сплати земельного податку.

Також, до порядку денного включили питання про передачу погруддя Коцюбинського у власність громади. Питання про звернення до Президент та міністрів щодо звільнення Олега Сеньцова та про Виборчий Кодекс включили до порядку денного.

Порядок денний з усіма змінами був проголосований.

9:30 Атрошенко зачитав запит від фракції ДеМальянс, де зазначається, що відтепер головою фракції є Віктор Тарасов.

Також, зачитали лист від «Самопомочі», де зазначається, що Андрій Заїка виключений зі складу фракції.

9:25 У залі присутні 33 депутати. Сесія офіційно розпочалася. 

9:20 Сесія розпочалася із хвилини мовчання за загиблими у роки Другої світової війни.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі, фото прес-служби міськради
Коментарів ще немає