Четвер, 25 квітня 2024, 21:47
Повна версія сайту
;

Безпеці Чернігова загрожує хаотична забудова - водоканал

08:24 25.06.2018    Коментарі  
 

Другу добу працівники КП Чернігівводоканал усувають порив водогону по проспекту Миру, 129. І проблема не в складносплетенні комунікацій, а в тому, що на шляху ремонтників постала приватна забудова. Хто і коли збудував прибудову до будинку та залізобетонний паркан на шляху міського водопроводу діаметром 100 мм, вияснити не в межах компетенції працівників Водоканалу. Але для ремонту водопроводу потрібно зносити паркан, а можливо,і саму прибудову, інакше, мешканці провулку Олени Білевич і надалі залишатимуться без питного водопостачання. 

Власниця будинку наголошує, що придбала його у власність у такому вигляді. Тобто, хтось свого часу спокійно узаконив будівлю в охоронних межах водопроводу. Скільки коштувало таке узаконення - важко сказати, а от те, що відновлення водопостачання провулку стане громаді Чернігова "в копієчку" - ми вже бачимо! 

Нажаль, такі випадки непоодинокі. В Чернігові чимало приватних домогосподарств порушили охоронні межі водопроводу та каналізації. На каналізаційних колекторах значного діаметру зведено ресторани та гаражі. А як валиться бетонний колектор, мабуть усі бачили на прикладі Прилук та Чернігова. 

Безпрецедентний випадок у Чернігівському районі: тут виділили земельну ділянку під приватну забудову прямісінько на магістральному водогоні діаметром 500 мм! 

Десь Водоканал встигає відреагувати, а десь навіть і не знає про проблему, як у випадку з будинком по Миру, 129.

Щодо проспекту Миру, 129 - наразі готується демонтаж паркану, але, якщо добратися до місця пориву не вдасться - доведеться приймати більш серйозні рішення.


Автор: Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»
Коментарів ще немає