Четвер, 28 березня 2024, 20:34
Повна версія сайту
;

Обшук провели з порушенням,- заявив адвокат депутата облради Артура Зінов’єва, підозрюваного в хабарництві

08:53 25.06.2018    Коментарі  
 

Адвокат депутата обласної ради Артура Зінов’єва, підозрюваного в отриманні 10 тисяч гривень хабаря, заявив, що обшук, під час якого в обранця вилучили гроші, проведений з порушенням.

Про це він сказав в Деснянському районному суді Чернігова. Там дослідили докази, які надала сторона обвинувачення. Суд дослідив відеозйомку обшуку, проведеного у депутата 30 березня минулого року. Тоді у Артура Зінов’єва вилучили гроші – 5 тисяч гривень,які обвинувач визначив, як другу частину хабара у 10 тисяч.

У лютому 2017-го до поліції звернувся підприємець зі скаргою: нібито Зінов’єв вимагає з нього гроші за укладання договору оренди приміщення в обласному навчально-виробничому центрі. Депутат керував тоді цим закладом.

Співробітники управління захисту економіки та поліцейські затримали керівника, обшукали і в кишені виявили 5 тисяч гривень у купюрах, дві з яких були помічені спеціальної фарбою. Депутат каже: ці гроші – це не хабар, а частина легальної орендної плати за приміщення, яку орендар передав йому особисто, бо приїхав пізно, коли робочий день на той момент закінчився й бухгалтерія вже не працювала.

Також суд дослідив протоколи аудіозаписів на прихований диктофон, який мав при собі підприємець, котрий звернувся до правоохоронців зі скаргою. Сторона захисту заявляє про порушення під час обшуку.

На подальших засіданнях суд продовжить розгляд доказів і перейде до дебатів між сторонами.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає