П'ятниця, 26 квітня 2024, 09:45
Повна версія сайту
;

Поліція Чернігівщини передала в суд матеріали провадження про хабарництво керівника РДА

12:13 26.06.2018    Коментарі  
 

Слідчі ГУНП в Чернігівській області під процесуальним керівництвом прокуратури завершили досудове розслідування кримінального провадження за фактом отримання неправомірної вигоди в сумі 5000 доларів США керівником однієї з райдержадміністрацій Чернігівщини.

Чиновника було викрито на хабарі на початку квітня нинішнього року. Операцію затримання посадовця підготували та провели слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області спільно з поліцейськими обласного Управління захисту економіки та військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону. Незаконно отримані чиновником чималі гроші в американській валюті були вилучені в ході обшуку в його службовому кабінеті.

Поліцейські встановили, що неправомірну вигоду хабарник — виконувач обов’язків голови районної державної адміністрації одного з районів Чернігівщини — вимагав та отримав за ряд незаконних «послуг», пов’язаних з технічними питаннями виділення земельних ділянок. Загальна сума неправомірної вигоди склала 5 тисяч американських доларів. Чиновника було затримано при одержанні ним основної частини хабаря — $4000. Першу частину неправомірної вигоди, тисячу доларів, посадовець одержав на місяць раніше.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною 3 ст. 368 Кримінального кодексу України завершено, матеріали передано в суд. Вказана стаття яка визначає відповідальність за прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди у великому розмірі або службовою особою, яка займає відповідальне становище, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди. Такі дії караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із конфіскацією майна.


Автор: Сектор комунікації поліції Чернігівської області
Коментарів ще немає