Четвер, 25 квітня 2024, 08:56
Повна версія сайту
;

Чернігівець Олександр Гашпар позивається до суду через ремонт нижньої частини Валу

08:03 04.07.2018    Коментарі  
 

Оскаржує дії працівників міністерства культури і управління житлово-комунального господарства міської ради, які погодили проект ремонту. На думку позивача, він може спотворити історичний вигляд Чернігова.

Суд вирішив залучити до розгляду справи, як третю особу, ще й розробника проекту – товариство «Сіті-проект».

Нижня частина чернігівського Валу в містобудівних документах називається «парк імені Коцюбинського». Міністерство культури та управління житлово-комунального господарства міськради погодили проект капітального ремонту. Розробник – ТОВ «Сіті-проект». У проекті прописане відновлення старих і прокладення нових пішохідних доріжок, ремонт фонтанів.

Чернігівець Олександр Гашпар подав судовий позов і до міністерства, і до управління за погодження проекту.

Окружний адміністративний суд продовжив попередній розгляд цієї справи. На думку позивача, мав би бути загальноукраїнський архітектурний конкурс, у якому б взяли участь відомі провідні архітектори, а не фірма, яка була створена безпосередньо перед отриманням завдання на це проектування. Олександр Гашпар вважає, що, не маючи загального бачення, як має виглядати Вал, ремонтувати нижню частину, тим більше, що це історичні землі національного значення,-це спотворити історичне серце нашого міста і поставити під загрозу входження Чернігова до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Представники відповідача – міністерства культури – відмовилися від коментарів щодо цього спору.

Представники управління ЖКГ міськради також відмовилися коментувати цей спір. Речник управління Тетяна Корж сказала, що кожен має право звертатися до суду й відстоювати свою точку зору.

Третьою стороною в справі є Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній». Сергій Черняков – вчений секретар Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» каже, що коли готують об’єкт до входження до списку ЮНЕСКО, то, перш за все, роблять благоустрій території. Ремонтуватися буде нижня частина Валу, де відсутні архітектурні пам’ятки. В даному випадку робиться ремонт доріжок, благоустрій – це не шкодить самим об’єктам. Зараз спеціальна комісія при обласній раді готує подання комплексу історичних пам’яток Чернігова до списку спадщини ЮНЕСКО, але ще невідомо, в якій номінації. Тому й історики не знають, як підійти і до реконструкції Валу в цілому, і до ремонту його нижньої частини.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає