Середа, 24 квітня 2024, 20:24
Повна версія сайту
;

В Чернігові знову намагаються заборони продавати алкоголь після 22:00

13:42 05.07.2018    Коментарі  
 

В Чернігові знову намагаються заборони продаж алкогольних напоїв у магазинах після 22:00.

На офіційному сайті Чернігівської міської ради оприлюднили проект регуляторного акта - рішення з цього приводу.

«Проект рішення передбачає упорядкування роздрібного продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових  шляхом встановлення заборони їх реалізації на території м. Чернігова в підприємствах торгівлі, крім закладів ресторанного господарства, у визначений час доби, а саме: з 22.00 год. до 08.00 год.  щоденно,  враховуючи вихідні дні та свята»,- йдеться у повідомленні.

Додамо, що зауваження та пропозиції до проекту рішення приймаються управлінням економічного розвитку міста Чернігівської міської ради у письмовій формі протягом місяця з дня його оприлюднення за адресою: 14000, м. Чернігів, вул. Магістратська, 7 (відповідальна особа – Максименко Л. В.).

Як відомо, продавати алкоголь у ночі у Чернігові заборонили у 2014 році. Однак, не всі магазини виконують рішення міськради.

У той же час, у березні депутати Верховної Ради схвалили законопроект, яким передбачається передача права на заборону продажу алкоголю на місця. "Сільські, селищні та міські ради в межах відповідної адміністративної території можуть встановлювати заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання у визначений згідно їх рішення час доби", – йдеться зокрема в тексті закону.

Обмеження не поширюються на ресторанне господарство.

Порушення заборони торгівлі алкоголем тягнутиме за собою адміністративну відповідальність.

Покарання, передбачене Кодексом про адміністративні правопорушення, – накладення штрафу від 30 (510 гривень) до 100 (1,7 тис.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає