П'ятниця, 19 квітня 2024, 01:33
Повна версія сайту
;

Рейтинг відповідальності мажоритарників Чернігівської області

10:46 09.07.2018    Коментарі  
 

«Слово і Діло» продовжує відстежувати, як виконують свої обіцянки народні депутати. Наші аналітики склали рейтинг відповідальності депутатів-мажоритарників Чернігівської області під час їх перебування в складі Верховної Ради VIII скликання.

В області загалом шість мажоритарників, однак Олега Дмитренка ми не включили до нашого рейтингу через невелику кількість обіцянок, які він дав. Очолює рейтинг Олександр Кодола, але найвідповідальніший мажоритарник не виконав і половини своїх обіцянок (лише 46%).

Останнє, що Кодола не виконав, – не проголосував за закон про національну безпеку. Хоча вранці на засіданні Верховної Ради він зареєструвався, а на голосуванні вже був відсутній.

Наприкінці червня народний депутат дав низку обіцянок, які стосуються благоустрою Ніжина. «Серед багатьох інших проектів, які я планую цього року реалізувати в місті, будуть вуличний боксерський ринг, спортивний комплекс під відкритим небом на вулиці Космонавтів і відкриття реконструйованого басейну в гімназії №16», – обіцяв Кодола.

Минулого року Кодола обіцяв облаштувати в Ніжині футбольне поле або стадіон. На це депутат залучив 1,4 мільйона гривень. Але Кодола не вклався в терміни й свою обіцянку провалив: на початку року стало відомо, що будівництво об'єкта не завершене. Воно завершилося лише навесні, а відкриття міні-стадіону відбулося наприкінці червня.

Ще менше, 44% своїх обіцянок, реалізував Валерій Давиденко. Провалених обіцянок у нього поки немає, чотири він виконав, ще п'ять – у процесі. У передвиборчій програмі Давиденко обіцяв сприяти розвитку малого, середнього та одноосібного підприємництва на селі. Він став одним з авторів законопроекту «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств», який Верховна Рада ухвалила в 2016 році. Також він є співавтором законопроекту про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств, Рада схвалила його в травні. Загалом Давиденко причетний до розробки 40 законодавчих ініціатив, спрямованих на вдосконалення державної політики у сфері розвитку підприємництва в сільській місцевості. Тому з обіцянкою він впорався.

Крім того, Давиденко обіцяв боротися за спрощення системи оподаткуваннядля сільгоспвиробників. Поки він цього не домігся.

Анатолій Євлахов виконав 30% своїх обіцянок. Депутат був одним із тих, хто хотів запровадити народне вето. Але за майже чотири роки не ініціював жодного законопроекту, де був би передбачений такий механізм. Те саме стосується і його обіцянки запровадити народну законодавчу ініціативу.

Ще на початку минулого року Євлахов пообіцяв допомогти вирішити проблему освітлення вулиць у Новгород-Сіверському. «Я допоможу вирішити проблему освітлення вулиць у місті. А потім ми маємо забезпечити освітлення всіх доріг, що пролягають через населені пункти. Тому що це дуже важливе питання безпеки людей», – запевнив нардеп. Станом на квітень 2017-го за сприяння Євлахова готувалася проектно-кошторисна документація на реконструкцію вуличного освітлення в центральній частині міста. Пізніше в міській раді повідомили, що завдяки депутату почалося будівництво мереж освітлення на вулиці Шевченка. Цього року роботи продовжилися, а депутат залучив із державного бюджету кошти.

Максим Микитась свої обіцянки виконувати не поспішає, поки він виконав лише 5%. У передвиборчій програмі він запевняв, що гарантує бійцям антитерористичної операції та їхнім сім'ям достатній рівень державної підтримки. Однак за два роки в парламенті своїх законодавчих ініціатив не вніс, а за законопроект щодо встановлення групи інвалідності учасникам АТО не голосував.

Не голосував депутат також і за освітню реформу, яка передбачала підвищення заробітної плати вчителям. А в Микитася була в програмі відповідна обіцянка, яку він таким чином провалив.

Детальніше – на інфографіці.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає