Четвер, 28 березня 2024, 14:45
Повна версія сайту
;

У Чернігові проїзд маршрутками може коштувати п’ять гривень

09:21 12.07.2018    Коментарі 1  
 

П’ять гривень за квиток. Таку вартість проїзду в маршрутках і автобусах Чернігова погодила сьогодні робоча група з питань реалізації цінової політики на міському пасажирському транспорті. Тепер цей документ після місяця обговорень має розглянути виконавчий комітет і затвердити остаточне рішення.

13 перевізників, які обслуговують автобусні маршрути у Чернігові, просять місцеву владу підняти вартість проїзду в маршрутках. За їхніми розрахунками разова поїздка має коштувати від 7 до 9 гривень 80 копійок. Управління економіки з такими цифрами не погоджується.

Не бачать підстав для задоволення зростання ціни мінімум до 7 гривень і члени робочої групи. Причина – низька якість перевезень і невиконання попередніх домовленостей.

Неважливо яка уніформа, якщо не вистачає водіїв, каже заступник директора підприємства «Чернігівавтосервіс» Сергій Вакуленко.

Для того, аби водії не звільнялися, каже Сергій Валуленко, вистачить підняти ціну на проїзд і до 5 гривень.  Самі водії маршруток думають інакше: «Я з цього зиску ніякого не буду мати. Тут справа не у вартості проїзду, тут справа у всій структурі. Її треба міняти повністю. В корні. Ви розумієте, що весь цей рухомий склад — він старий, його треба ремонтувати, треба за щось ремонтувати. Треба на державному рівні якось вирішувати цю проблему,» -каже водій маршрутки Дмитро Заєць.

На сьогоднішньому засіданні робоча група одноголосно погодила збільшення вартості проїзду в міському транспорті до 5-ти гривень. Чи варто чекати від цього покращень – відповідає заступник міського голови Олександр Ломако: « Тобто у нас було 4:50, 10 відсотків інфляції – це буде 5. Тобто ми не можемо зараз говорити про якесь покращення завдяки цим 50 копійкам, тому що ми всього лише підвищуємо на інфляцію».

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість алекс 2018-07-12 09:43:01

каждый день водитель вакулинского конченного, убитго, железного ящика, который называют автобусом или маршруткой должен отдать валкулинской шавке, в данном случае его сыну или зятю, 3 тыс гривень.