П'ятниця, 29 березня 2024, 08:14
Повна версія сайту
;

У підземному переході біля готелю «Україна» незабаром буде підйомник

13:19 12.07.2018    Коментарі  
 

Сьогодні Управління житлово-комунального господарства міської ради заключить угоду на купівлю підйомника в підземний перехід біля готелю «Україна», який забезпечить людям з обмеженими можливостями більш зручне та комфортне користування переходом. Таке доручення сьогодні, 12 липня, на засіданні виконавчого комітету міської ради при розгляді одного з питань порядку денного дав Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Нагадаємо, що питання купівлі підйомника вже вивчалося. КП «Паркування та ринок» розглядалися різні види підйомників, а деякі з них привозили на місце експлуатації та проводили їх випробування. Адже потрібно було врахувати достатньо велику кількість нюансів.

Владислав Атрошенко запитав у керівника КП «Паркування та ринок» Миколи Гоголя, яка вартість підйомника та чи забезпечить саме ця модель швидке пересування між виходами переходу.

Керівник комунального підприємства повідомив, що цей підйомник італійського виробництва і коштує понад 100 тис грн. В Україні зараз є тільки 5 таких моделей. Його орієнтовна вага складає 56 кг. А сама конструкція підйомника передбачає швидке пересування між виходами в підземному переході.

Міський голова зазначив, що зараз ми купуємо один такий підйомник і дивимося, як він буде реально експлуатуватися.

За словами Миколи Гоголя, оплата за підйомник буде здійснена на наступному тижні і найближчим часом він вже з’явиться в переході.

Щоб спуститися в підземний перехід та переїхати на іншу сторону людям з обмеженими можливостями, потрібно буде біля входу в перехід лише натиснути кнопку аби викликати охоронця, який допоможе за допомогою підйомника спустися чи піднятися з переходу.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає