Субота, 20 квітня 2024, 03:10
Повна версія сайту
;

Міська влада підніме проїзд у маршрутках до 5 гривень, але покращення якості перевезень не обіцяє

16:16 12.07.2018    Коментарі  
 

Чернігівська міська влада налаштована підняти вартість проїзду у маршрутках міста до 5 гривень.

Регуляторний акт – проект рішення вже опублікований на офіційному сайті міськради.

Як зазначається, проект рішення спрямований на досягнення балансу інтересів пасажирів та перевізників, які працюють на міських автобусних маршрутах загального користування та передбачає:

- забезпечення   стабільного,   безпечного  та   якісного   обслуговування пасажирів;

- захист прав споживачів, в частині отримання якісних послуг з транспортного обслуговування в місті;

- забезпечення економічно обґрунтованого рівня тарифів, що дасть можливість перевізникам здійснювати необхідні експлуатаційні витрати і забезпечити надійну роботу з перевезення пасажирів та стабілізувати свій фінансовий стан;

- дотримання перевізниками умов договору на перевезення пасажирів.

Додамо, що чернігвці мають місяць, аби подати зауваження та пропозиції до проекту рішення, які приймаються в управлінні транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку Чернігівської міської ради у письмовій формі за адресою: 14027,     м. Чернігів, вул. Шевченка, 50, (відповідальна особа - Рижий О. М.).

Як повідомлялося раніше, робоча група з питань реалізації цінової політики на міському пасажирському транспорті погодила ціну у 5 гривень на проїзд у маршрутках Чернігова. В свою чергу перевізники наполягали на тому, що разова поїздка має коштувати від 7 до 9 гривень 80 копійок. Управління економіки з такими цифрами не погоджується.

Заступник міського голови Олександр Ломако повідомив, що якість пасажирських перевезень через зростання ціни на 50 копійок не покращиться, адже ціна підвищується тільки на інфляцію.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає