Четвер, 28 березня 2024, 14:01
Повна версія сайту
;

«Укрпошта» запустила на Чернігівщині пілотний проект пересувних поштових точок. Як працює рухома пошта?

08:39 16.07.2018    Коментарі  
 

У село Скугарі пошта приїхала. Водій у бронежилеті, отже пенсію привезли. Тетяна Данилець сплачує за світло. У пересувній пошті усі послуги великого відділення. Можуть до пенсіонера і додому заїхати. Та здебільшого на вулиці.

Валентина Мельниченко, завідувачка пересувного поштового відділення: «Продаємо і газети, і товар, і надаємо всі поштові послуги: приймаємо листи, посилки. Також поповнюємо кошти на мобільні».

Керівниця, листоноша і водій за тиждень об’їдуть 16 сіл Чернігівського району. Найменших, де пошти у приміщенні, тримати не рентабельно.

Село Плехів. Місцеві називають його Пльохів. Поштове відділення тут закрили з 1 липня. Голову звільнили, пішла на пенсію. Тут працює пересувна пошта, але жителі не дуже нею задоволені.

За місяць роботи поштомобілі показали фінансову вигоду. Тож до вересня Чернігівщиною їздитимуть уже 130. Для цього звільнять 200 людей. Частину переведуть на інші посади. Чутки, що з ними буде так само, дійшли до Баришівського району Київщини. 27 керівників відділень квапляться на нараду. Їм уже дорікали за збитковість.

Але дирекція заспокоює, на Київщині автопошти ще не на часі.

А це пристрасті у селі Перемога. На стаціонарній пошті і так черга, а люди ще й почули, що її закривають. Листоноша Валентина Дзюбенко окрім листів і газет, пакує гречку і вафлі – підтримує рентабельність. З цим гамузом має проїхати 15 км за зарплату 2 тисячі.

На автомобільній пошті зарплата була б вдвічі вищою. Принаймні на час експерименту. Та жінка сумнівається, що 4 колеса кращі, ніж 2.

І все ж, попри 10-річний досвід пані Валентині доведеться поміркувати, як поміняти велосипед на авто. У селі Перемога лише 1200 жителів. За новими нормами цього замало, щоб тримати стаціонарне відділення.

Сюжет ТСН



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає