П'ятниця, 26 квітня 2024, 04:08
Повна версія сайту
;

На реконструкцію «підземки» біля готелю «Україна» витратять ще 4 мільйони гривень

17:00 16.07.2018    Коментарі  
 

Нещодавно відремонтований підземний перехід біля готелю «Україна» знову чекає реконструкція.

Тендер на проведення ремонтних робіт вже оголосило Управління капітального будівництва Чернігівської міської ради.

Загальна вартість робіт складає 4 мільйона 199 тисяч гривень.

Цього разу у переході проводитимуть гідроізоляцію покриття.

Згідно з документами технічної специфікації, передбачаються, зокрема, такі роботи: розбирання дорожніх та основ асфальтобетонних покриттів, демонтаж труб, розбирання дорожніх покриттів з плитки, вивезення сміття, гідроізоляція, встановлення світильників і нових відеокамер тощо.

Як повідомлялося раніше, у жовтні минулого року міська рада вже проводила роботи з гідроізоляції підземного переходу на суму 4 мільйона гривень. Однак, після проведених робіт «підземка» неодноразово протікала.

Нагадаємо, що загальна вартість реконструкції підземного переходу біля готелю «Україна» сягає більше 12 мільйонів гривень. 

Пізніше, на офіційному сайті Чернігівської міської ради з’явилося роз’яснення, що у минулому році гідроізоляцію провели лише над однією частино «підземки». Решту ж мають замінити цього року.

Як зазначається у повідомленні, досі в підземному переході біля готелю «Україна» гідроізоляцію над склепінням переходу було замінено тільки на площі 794 кв. м. Це при загальній площі всього переходу 1374 кв. м. Як відомо, в місцях, де гідроізоляція стара, відбувалися підтікання.

Цього року ізоляційний шар замінять і над усією рештою площі «підземки» (579 кв. м).  На ці роботи є проектна документація, розроблена ТОВ «УТБ-Інжинірінг». 

На схемі нижче видно, над якими частинами підземного переходу гідроізоляція вже нова, зроблена в 2017 році, а над якими – відслужила більше трьох десятиліть:

Проект має назву "Реконструкція підземного переходу на перехресті просп. Миру та просп. Перемоги: гідроізоляція покриття".  Окрім робіт з гідроізоляції, він передбачає також покриття ділянок підлоги всередині переходу спеціальним протиковзким  матеріалом і заміну електрокабелів живлення.

Відео UA:Чернігів


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає