П'ятниця, 29 березня 2024, 00:24
Повна версія сайту
;

У водоймах області потонуло 3 людини

11:38 16.07.2018    Коментарі  
 

З початку року у водоймах Чернігівщини потонуло 39 осіб, з них 4 дітей. Така невтішна статистика є наслідком недотримання відпочивальниками елементарних заходів безпеки під час перебування біля водойм.

13 липня близько 10:50 поблизу с. Дягова Менського району у річці Дягова було виявлено та піднято на поверхню тіло 36-річного чоловіка. Того дня він і його знайомі відпочивали біля водойми. За словами свідків, після вживання спиртних напоїв чоловік пішов купатися, проте така необережність обійшлася йому ціною власного життя.

15 липня о 10:30 у с. Іванівка Чернігівського району зі ставка місцевими жителями було піднято на поверхню тіло 32-річного односельця. Чоловік потонув напередодні під час купання. Обставини трагічного випадку з'ясовують правоохоронці.

Цього ж дня у Чернігові о 12:40 до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Чернігівській області від місцевого рибалки надійшло повідомлення про те, що у річці Десна в районі автомобільного мосту виявлено тіло чоловічої статі. На місце події прибуло відділення Аварійно-рятувального загону спецпризначення. За допомогою рятувального човна та спецзасобів тіло чоловіка дістали з водойми та доставили до берега. Особу та обставини загибелі чоловіка з'ясовують співробітники Національної поліції.

Рятувальники Управління ДСНС України у Чернігівській області звертаються до мешканців та гостей Чернігівщини із застереженням бути обачними поблизу водойм і нагадують, що основною причиною трагічних наслідків є порушення правил безпеки під час відпочинку на водоймах.

Варто пам’ятати: купатися можна лише у спеціально обладнаних для цього місцях; не запливайте далеко від берега; ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах; не заходьте у воду в стані алкогольного сп'яніння; ніколи не пірнайте в незнайомих місцях. Батькам слід пам'ятати, що відпочинок дітей біля водойм має відбуватися виключно під наглядом дорослих. Знання та виконання цих правил є запорукою безпеки вашого та життя ваших дітей.


Автор: УДСНС у Чернігівській області
Коментарів ще немає