П'ятниця, 19 квітня 2024, 01:24
Повна версія сайту
;

Представники ОТГ обговорили земельні та екологічні проблеми

14:39 17.07.2018    Коментарі  
 

Разом з новими можливостями об’єднані територіальні громади отримують і зобов’язання.

З питаннями землевпорядкування та екології розбиралися сьогодні під час семінару-наради, що організував Департамент агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

— Чернігівщина має хороший темп впровадження децентралізації. Створені громади мають чимало питань щодо подальшої реалізації власних повноважень. Департамент агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА зібрав найбільш поширені і готовий дати на них вичерпну відповідь. Зазначу, профільні управління і надалі вестимуть роз’яснювальну роботу, — наголосив директор відомства Юрій Ткалич.

На порядку денному: розмежування повноважень щодо розпорядження землями за межами населених пунктів, зокрема передача у користування водних об’єктів, а також шляхи приватизації земельних ділянок у межах населених пунктів.

Щодо останнього, начальник управління землеустрою Головного управління Держгеокадастру в області Ігор Пузан зазначив, що нагальною потребою є розробка Генерального плану населеного пункту.

Мова також йшла і про створення нових та забезпечення режиму збереження та охорони існуючих об’єктів природно-заповідного фонду. Зокрема про порядок видачі сільським і селищним радам дозволів на спеціальне використання природних ресурсів.


Автор: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Коментарів ще немає