Вівторок, 23 квітня 2024, 17:45
Повна версія сайту
;

На Чернігівщині поліція затримала викрадача пам’ятного знаку зі стели загиблим залізничникам

15:03 17.07.2018    Коментарі 1  
 

Поліція затримала раніше судимого жителя Сновська, який викрав металевий знак з меморіальної стели працівникам паровозного депо, загиблим у Другій світовій війні.

16 липня до Сновського відділення поліції ГУНП в Чернігівській області надійшло повідомлення, що близько десятої вечора невстановлена особа здійснила крадіжку металевого знаку з меморіальної стели загиблим у Другій світовій війні працівникам депо. 

На місце події негайно виїхала група реагування патрульної поліції. Правоохоронці встановили, що при обході території депо робітники побачили зловмисника, який тягнув 40-кілограмовий металевий знак. Чоловіки намагалися його затримати, але той, побачивши переслідувачів, кинув ношу і втік.

Правоохоронці, отримавши прикмети крадія, розпочали його пошуки. Відпрацьовуючи прилеглі мікрорайони, правоохоронці побачили викрадача. На законні вимоги правоохоронців чолов'яга почав злословити й агресивно пручатися. Відповідно до Закону України «Про Національну поліцію» до нього були застосовані заходи фізичного впливу та спецзасоби, а в подальшому – доставлено до поліцейського відділення. 

В ході подальшої перевірки правоохоронці встановили, що затриманий –місцевий мешканець, раніше неодноразово судимий за грабіж, незаконний обіг наркотиків, викрадення автотранспорту та насильство щодо працівника правоохоронного органу. Згідно з медичним висновком, він перебував у стані алкогольного сп’яніння. 

На правопорушника складені адміністративні матеріали за статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення 178 (поява у громадських місцях у п'яному вигляді) та 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського).

За фактом крадіжки відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка) – максимальна санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.


Автор: Сектор комунікації поліції Чернігівської області
Гість alekc 2018-07-17 15:19:43

так ось кого хочуть представити як бортя з декомунізацією. .............Поліція ж тамтешня діє, пише Катерина, «не знаючи, а також ігноруючи закони України, діють, як шавки за наказом свого хазяїна. При чому, не в полі закону. Коли їм робиш навіть ел