Четвер, 28 березня 2024, 13:42
Повна версія сайту
;

Робоча група приступила до розгляду питання передачі лісів місцевим ОТГ

08:06 18.07.2018    Коментарі  
 

17 липня в конференц-залі обласної ради відбулося перше установче засідання робочої групи з підготовки документів щодо передачі районних дочірніх підприємств комунального підприємства «Чернігівоблагроліс» Чернігівської обласної ради до комунальної власності міських, селищних та сільських рад об'єднаних територіальних громад Чернігівщини.

Робоча група створена розпорядженням голови обласної ради № 68 від 13 липня 2018 року на виконання рішення обласної ради від 4 липня поточного року. До складу робочої групи включено 52 особи, серед яких: фахівці лісової і земельної галузей, природоохоронних та екологічних установ, організацій, представники місцевого самоврядування, в числі яких керівники 34-х об'єднаних територіальних громад Чернігівщини.

Засідання робочої групи відкрив голова обласної ради Ігор Вдовенко. У заході також взяв участь його перший заступник голови Валентин Мельничук.

Спікер запропонував на першому засіданні робочої групи скоригувати план спільних дій щодо передачі агролісів з комунальної власності області до комунальної власності об'єданих територіальних громад.

– На сьогодні обласна рада отримала від восьми ОТГ звернення, листи та рішення про передачу агролісів у власність. В одних йдеться про передачу лісових масивів, в інших про передачу земель лісогосподарського призначення, в деяких – про передачу дочірніх підприємств КП «Чернігівоблагроліс», – зазначив голова обласної ради і, звертаючись до присутніх, наголосив, що отримані матеріали треба ефективно опрацювати. Керівник висловив думку, що питання передачі агролісів до комунальної власності ОТГ мають бути приведені до єдиного знаменника, а саме необхідно чітко визначити, що передається: комплекси підприємств чи лише лісові масиви?

За словами Ігоря Вдовенка, питання щодо передачі повинно обов'язково бути розглянуто на сесіях сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад.

– Крім того, необхідно сформулювати юридично правильно питання: яка владна структура буде отримувати на баланс майно та лісові ділянки? – підкреслив керівник, акцентуючи увагу на необхідності напрацювання єдиного механізму розподілу лісових ресурсів та підготовки потрібних документів відповідно до норм чинного законодавства.

В ході дискусії прозвучали різні аргументи та пропозиції як стосовно вирішення питання порядку денного, такі і обрання керівника робочої групи, однак компромісних рішень не вдалося досягти, через що й було оголошено перерву в сьогоднішньому засіданні.


Автор: Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
Коментарів ще немає