Четвер, 28 березня 2024, 19:11
Повна версія сайту
;

Поліція розшукує шахрая, що видурив у пенсіонера 40 тисяч гривень

16:49 18.07.2018    Коментарі  
 

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом шахрайства. Пенсіонер віддав 40 тисяч гривень зловмиснику, повіривши, що залишені під заставу шуби норкові. 

17 липня до Чернігівського відділу поліції звернувся чернігівець і повідомив, що невідома особа шахрайським шляхом та зловживаючи його довірою заволоділа 40 тисячами гривень.

В ході подальшої перевірки правоохоронці з’ясували, що того дня до потерпілого на вулиці підійшов невідомий чоловік та представився його старим знайомим. І хоча пенсіонер не впізнав незнайомця, все ж таки гостинно запросив його до себе.

Просидівши та пробалакавши кілька годин, махляр попросив у старенького в борг гроші під заставу двох шуб. Наголосив, що шуби з дуже дорогого хутра. Старенький не хотів образити свого нібито старого знайомого відмовою та погодився віддати йому свої заощадження – 40 тисяч гривень під заставу шуб. Коли ж аферист, отримавши гроші, зник в невідомому напрямку, пенсіонер побачив, що шуби із штучного хутра. 

Інформація про подію внесена в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.


Автор: Сектор комунікації поліції Чернігівської області
Коментарів ще немає