П'ятниця, 29 березня 2024, 00:11
Повна версія сайту
;

Простір у мікрорайоні по вулиці Козацькій планують звільнити від безхатьків

16:31 31.07.2018    Коментарі  
 

На рештках фундаменту колись садиби Івана Рашевського, художника і скульптора, сьогодні фактично смітник. А на території його саду хаотично ростуть дерева.

Ця територія належить технологічному університету, студенти якого спільними силами час від часу її прибирають, але вистачає ненадовго. 

Поміркувавши, у виші вирішили діяти і створити тут інклюзивний парк з різними зонами відпочинку.

Гроші на реалізацію ідеї шукатимуть у міському бюджеті. Викладачі і студенти технологічного університету написали проект і подали його до програми «Бюджету участі». Голосування за ідею розпочнеться лише восени, але автори цього проекту запрошують всіх небайдужих, поки є ще час, долучитися до обговорення їх ідеї і внести свої пропозиції.

Попередньо планують виконати такі роботи: «Облаштування самої території – необхідно вирівняти територію, прибрати аварійні дерева. Наступний етап – освітлення і паркан, також плануємо зробити 4 інклюзивні заїзди. А далі розпочнеться безпосереднє облаштування зон», – розповідає керівниця проекту «Арт-сад ім. Рашевського» Тетяна Децюк.

Власне оформленням цих зон займатимуться студенти. Планують створити простір для перегляду кінофільмів, дитячий інклюзивний майданчик, місце для проведення майстер-класів і фотозону.

Мікрорайон по вулиці Козацькій таких просторів не має, кажуть автори проекту. Тому його поява могла б задовольнити потреби чернігівців.

Проект налаштовані реалізувати не залежно від того, чи переможуть у «Бюджеті участі». Не пощастить тут, кажуть організатори, шукатимуть інші варіанти аби отримати фінансування.

Сюжет телеканалу "Дитинець"



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає