П'ятниця, 26 квітня 2024, 02:54
Повна версія сайту
;

Скільки обіцянок виконав Куліч за час перебування на посаді голови ОДА?

08:30 01.08.2018    Коментарі 2  
 

За три з половиною роки перебування на посаді голови Чернігівської обласної адміністрації Валерій Куліч не виконав і половини даних обіцянок.

Про це йдеться у публікації порталу «Слово і діло».

Посаду голови Чернігівської обладміністрації Куліч обіймав із 1 березня 2015 року. За цей час він встиг дати 30 обіцянок, з яких 13 виконав (43%), а 6 – провалив.

Ще 11 запевнень Куліч виконати не встиг, на нашому порталі вони переведені до архіву. Так, через кілька місяців після вступу на посаду екс-голова ОДА пообіцяв навести лад у сфері транспортних перевезень«Обладміністрація докладе максимум зусиль, щоб забезпечити чіткі та прозорі механізми співпраці з перевізниками й навести лад у сфері транспортних перевезень», – заявив він. Щоб реалізувати свою обіцянку, Куліч доручив відповідним органам влади врегулювати питання з правом певних верств населення на пільговий проїзд. У деяких районах області та Чернігові були розроблені програми відшкодування втрат від пільгового перевезення окремих категорій громадян. Крім того, в області була активізована діяльність у боротьбі з нелегальними перевізниками. Більше до свого звільнення Куліч зробити не встиг.

Також Куліч запевняв, що газ у Чернігівській області заміщатиметься альтернативними видами палива, що значно заощадить кошти. У жовтні 2015 року екс-чиновник розповів, що на альтернативні види палива (торф, дрова, пелети, тріску) переведені вже 45 котелень області. Станом на жовтень минулого року за рахунок коштів, отриманих через державну програму фінансування розвитку енергоефективності, власники приватних будинків встановили 26 сонячних батарей. В обладміністрації відзначили, що загальні показники виробництва електроенергії з альтернативних джерел у першому півріччі 2017 року в 12,2 раза перевищили аналогічний період 2016-го.

Провалив Куліч обіцянку скоротити апарат облдержадміністрації на 30%(станом на липень 2015 року штат становив 562 особи). Станом на кінець 2015-го в ОДА провели оптимізацію й скоротили 76 посад (13%). Однак у липні наступного року в адміністрації налічувалося 612 штатних одиниць. Тож обіцяного скорочення не було.

Влітку 2015 року Куліч пообіцяв звернутися до Антимонопольного комітету з проханням перевірити законність підвищення Південно-Західною залізницею цін на квитки (в разі, якщо їх не знизять). Але більш ніж за півроку Куліч свого звернення так і не надіслав, хоча ціни не були знижені.

У червні 2016 року екс-голова ОДА пообіцяв реалізувати проект реконструкції Центру медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів. За його словами, в 2017 році проект реконструкції приміщень закладу мав бути реалізований у повному обсязі. Куліч свого слова дотримав: у вересні минулого року реконструкція була завершена, в чернігівському центрі медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» запрацювало паліативне відділення для дітей із невиліковними хворобами психоневрологічного та генного профілю.

Ще одна обіцянка щодо медицини, яку виконав Куліч, – обладнати лінійним прискорювачем радіологічне відділення обласного онкодиспансеру. Проект, згідно з його планом, мали реалізувати протягом 2017 року. В підсумку прискорювач завезли до диспансеру в листопаді, а запустили його в травні цього року.

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення із займаної посади голови Чернігівської ОДА Валерія Куліча. Його пов’язують із майбутньою передвиборчою президентською кампанією.

В свою чергу, вчора, 31 липня, на підсумковій прес-конференції Куліч зазначив, що причиною його звільнення є розбіжність у кадрових питаннях і неможливість сформувати власну команду. 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість Читач 2018-08-03 11:04:49

Куліч називає своїм досягненням утворення великої кількості громад... Районні державні адміністрації в значній мірі знищені. Це привело до втрати керованості областю. Знищена державна вертикаль влади. Громади роблять, що хочуть, нема контролю ніякого

Гість Посмеялся 2018-08-14 11:29:11

Так вроде бы проблему прискорювача решил Ляшко? Что-то слишком много авторов у этой победы с прискорювачем. А одна из нижайших на Украине средняя зарплата -сирота, как и отсутсвие появление новых промышленных мощностей в области.