Вівторок, 23 квітня 2024, 23:15
Повна версія сайту
;

Головне управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області звітувало про свою роботу

08:55 02.08.2018    Коментарі  
 

1 серпня відбулось засідання колегії Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області щодо підсумків роботи за перше півріччя 2018, до участі в якому долучилися заступник голови обласної ради Арсен Дідур та заступник голови обласної державної адміністрації Наталія Романова.

Як зауважив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен, днями відбулася колегія Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Києві, де підбивалися підсумки діяльності за перше півріччя поточного року. На сьогодні, за словами керівника, основними пріоритетами є успішне проведення оздоровчої кампанії та епізоотичне благополуччя нашої області і країни в цілому, адже це питання напряму пов’язане із експортом сільгосппродукції. Тож Юрій Павлішен закликав колег приділитиособливуувагу вирішенню самецих питань.

-Розвиток і нарощування економічного потенціалу  – ось надважливе завдання для органів влади та бізнесу Чернігівщини. Значна роль у цьому процесі належить Держпродспоживслужбі, яка сьогодні підбиває підсумки роботи за перше півріччя, - підкреслив Арсен Дідур, звертаючись до присутніх на засіданні.  

Заступник голови обласної ради акцентував увагу на тому, що функція Держпродспоживслужби полягає не стільки в контролі суб’єктів господарювання, скільки в тому, щоб бути партнером для бізнесу на території області та підтримувати його в рамках чинного законодавчого поля, створювати умови для розвитку підприємництва. За словами керівника, необхідно також налагодити зворотний зв'язок із бізнес-спільнотою та споживачами, щоб виробити чіткі, прозорі та зрозумілі правила гри: всіляко підтримувати легальних підприємців та боротися з тіньовим бізнесом.

Водночас Арсен Дідур запевнив, що усі конструктивні прохання та пропозиції будуть почуті та підтримані депутатським корпусом.

Аналізуючи підсумки роботи Головного управління за перше півріччя, Наталія Романова приділила особливу увагу процесу реформування та скорочення лабораторної мережі, який Держпродспоживслужба в нашій області змогла пройти практично без кадрових втрат, затримки виплати заробітної плати та боргів щодо фінансування діяльності установ.

Учасники колегії заслухали також виступи керівників структурних підрозділів Держпродспоживслужби в Чернігівській області щодо результатів їх діяльності за перші шість місяців роботи.

Враховуючи те, що засідання колегії відбулося напередодні відзначення Дня працівників ветеринарної медицини, не обійшлося цього дня і без нагород.

Арсен Дідур вручив подяки обласної ради головному спеціалісту відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Семенівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Олександру Бескищенку, завідуючій лабораторією ветеринарно-санітарної експертизи на ринку смт Варва Прилуцької міжрайонної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Заліні Джиоєвій та заступнику начальника управління-начальнику відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Новгород-Сіверського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області. Крім того з нагоди професійного свята кращі фахівці служби були відзначені почесними грамотами обласної державної адміністрації та профспілки.

Найближчим часом подібні підсумкові колегії відбудуться і в районних управліннях Держпродспоживслужби.


Автор: Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
Коментарів ще немає