Четвер, 18 квітня 2024, 10:37
Повна версія сайту
;

Судитимуть голову однієї з сільрад Носівського району

08:02 03.08.2018    Коментарі  
 

Під процесуальним керівництвом прокуратури області завершено досудове розслідування кримінального провадження за фактом умисного внесення до рішень сесії сільської ради завідомо неправдивих відомостей та видачі, у результаті чого місцевому бюджету завдано збитки за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення).

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Установлено, що не дивлячись на те що рішення про преміювання сільського голови на засіданнях ради не приймалися, обвинувачений  протиправно вніс до офіційних документів недостовірні дані, підписав та видав рішення сесії ради, у результаті чого шляхом зловживання службовим становищем заволодів коштами місцевого бюджету у сумі 11321 грн.

Наразі досудове розслідування відносно сільського голови завершено, обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 191 КК України передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає