П'ятниця, 29 березня 2024, 17:51
Повна версія сайту
;

У Седніві рятують пам’ятку національного значення

08:32 06.08.2018    Коментарі  
 

У Седніві рятують альтанку Глібова. Навесні ця пам’ятка національного значення ледь не впала у річку. 

Тетяна Луговська, завідуюча філією історичного музею в Седневі: «Всі дощові води стікають і розривають схил праворуч від альтанки. І він вже почав рушитись. Цього річ була величезна злива, а також великі сніги, які буквально в одну ніч розтанули, тому велика вода зразу хлинула і це призвело до величезного зсуву альтанки».

«Ерозія схилу», - так офіційно визначили проблему. Після численних звернень істориків, рятувати альтанку таки почали.

Сергій Маслов, секретар Седнівської селищної ради та виконавчого комітету: «Селищній раді було доручення, вжити перших заходів щодо відводу стічних вод до самої альтанки. Силами селищної ради була вивезена піщано-глиняна суміш і перекритий прохід стічних вод до самої альтанки».

Олександр Дмитрюк, начальник управління містобудування та архітектури Чернігівської облдержадміністрації:«Також на цій неділі лісовиками спиляні і вивезені всі аварійні дерева, щоб внаслідок буревію вони не зруйнували саму альтанку».

Планують укріпити альтанку і землею – зробити насип ярусами. Працювати доведеться вручну, бо техніка під’їхати туди не зможе, пояснюють фахівці.

Про те, щоб перенести альтанку в інше місце, заради її збереження, мова поки що не йде, запевнив Олександр Дмитрюк. На сьогодні планують зберегти цю перлину Седніва в тому вигляді як вона є.

Відео ТРА "Новий Чернігів"



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає