П'ятниця, 19 квітня 2024, 15:06
Повна версія сайту
;

Алею Героїв мають відкрити до 1 вересня

09:26 06.08.2018    Коментарі  
 

Капітальний ремонт Алеї Героїв у Чернігові має завершитися 1 вересня.

Про це повідомляється у спільноті «Чернігівський кисіль».

За словами робітників, реконструкція підходить до завершення і вже з 1 вересня Алея буде відкрита для чернігівців та гостей міста.

Нагадаємо, що реконструкція Алеї Героїв коштуватиме міському бюджету 53 мільйона гривень. Проект реконструкції парку на проспекті Миру від вул. Преображенської до вул.Шевченка затвердила містобудівна рада в травні минулого року. За ним чотири прямокутні фонтани замінять на три — круглої  форми. Вздовж парку з’являться п’ять круглих майданчиків. За задумом проектанта, вони символізують намисто. Їх мають прикрасити орнаменти, що імітують вишиванку. Проект викликав жваві обговорення серед містян. Тому у грудні 2017 року його винесли на громадські слухання.

Більшість присутніх тоді проголосували проти реалізації представленого проекту і вимагали  оголосити відкритий архітектурний конкурс. Однак за процедурою їх голосів не вистачило для прийняття такого рішення. Тому проект  вирішили доопрацювати. Відтоді ціна реконструкції виросла на 24 мільйони, тобто майже вдвічі.

За 53 мільйони, каже Євгеній Дейнеко, на Алеї Героїв замінять бруківку, відремонтують гранітні парапети, поставлять нові лави, смітники та освітлення. Газони облаштують автополивом, висадять  клумби, дерева та живу огорожу.

Встановлення круглих фонтанів до кошторису проекту не входить. Їх замовляли окремо, за 21 мільйон. Таким чином, загальна сума ремонту може сягнути 74-х мільйонів.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає