Субота, 27 квітня 2024, 03:34
Повна версія сайту
;

За рік розслідування суд не покарав жодного винного у побитті дівчини однолітками з Чернігова

12:36 07.08.2018    Коментарі  
 

Рік по судах і жодного покараного. Так триває розслідування побиття, що торік сталося в Чернігові. Там неповнолітні дівчата відгамселили своїх одноліток, натовп дітлахів, що зібрався довкола бійки, закликав бити жорстокіше і усе фільмував. 

У темних окулярах і весь час озираючись – Поліна несміливо йде на інтерв’ю. На вулицю вона сама не виходить – боїться, а окуляри носить вимушено.

Поліна Малоштан, потерпіла: «Сначала упало зрение, а теперь начали ямки какие-то выскакивать, красные капилляры и грыжа».

Вона й досі оговтується від побиття, що сталося навесні торік. Її та ще двох дівчаток гамселили інші дівчата. Вони дали мобільний телефон. І все це у дворі багатоповерхівок. Повз проходили байдужі перехожі, а юрба дітлашні, що оточила бійку під’юджувало та знімало усе на мобільний.

У Поліни тоді діагностували струс мозку, травму очей. А ще, вона обрізала волосся, бо його підпалили запальничкою.

Били 6 дівчат. Лишень одній було 18 – студентка педагогічного вишу. Решті не виповнилося і 14. На суди вони ходили з батьками, ховалися від журналістів. А згодом, справу зробили закритою, аби порушувати права неповнолітніх.

Їм же інкримінують хуліганство, за яке світить 4 роки позбавлення волі. Але, нікого не покарають, уже знає адвокат Поліни.

Сергій Нестеренко, адвокат: «До кримінальної відповідальності неповнолітні особи притягнуті не будуть, оскільки вони підпадають під дії Закону України про амністію. Тільки старша дівчина може понести відповідальність і тільки в тому випадку, якщо справа не буде дуже довго тривати».

Інтерв’ю адвокат дає на місці, де рік тому сталася бійка. Це каже, кінцева точка. Поліну сюди вже притягнули. І все це тягне на іншу статтю – розбійний напад, яка передбачає від 7 років за гратами. Нове обвинувачення клопотатимуть, коли буде вирок за статтею хуліганство. А коли це станеться, навіть не прогнозують у прокуратурі.

Артем Олейников, заступник керівника Чернігівської місцевої прокуратури: «За 1 рік судового розгляду вже було призначено 14 судових засідань, 9 з яких – не відбулись».

Бо хтось із сторін на засідання не з’являвся.

Поліна Малоштан, потерпіла: 
«Мне эти суды уже в печенках сидят, видеть все эти лица, как они насмехаются над нами. Никто даже «извини» не сказал».

Із батьками обвинувачених дівчат поспілкуватися не вдалося.

- Я ніяких коментарів давати не буду, поки суд не закінчиться. Дівчино, до побачення!

Не відмахуватися од усіх, а попіклуватися про своїх дітей, радить батькам нападниць психолог.

Наталія Підлісна, психолог: «Агрессоры – они же являются и жертвами. Они жертвы своих родителей, общества. Они как стайные животные – били все вместе. И у них есть животное оправдание своего поведения, поэтому с ними тоже должны работать психологи».

До психолога радить піти й Поліні, аби навчитися заново ходити гуляти, дружити і не носити в собі зла, бо нападницям рано чи пізно прийде покарання, якщо не юридичне, то життєве.

Сюжет ТСН



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає