Середа, 08 травня 2024, 05:00
Повна версія сайту
;

Реконструкція в музичній школі Чернігова: приміщення розширюють

13:11 07.08.2018    Коментарі  
 

Забутий старий вислів – усе найкраще дітям – зазвучав по-новому.

У Чернігові приміщення музичної школи №1 імені Стефана Вільконського незабаром розшириться. Зовсім нещодавно буквально поруч з’явився будівельний майданчик. Вже протягом декількох тижнів тут працюють археологи і проводять охоронні археологічні дослідження. 

Директор першої музичної Ольга Астаф’єва показує генеральний план проекту прибудови прилеглої до основного приміщення школи. Каже, її та всього колективу давня мрія збувається.

Ольга Астаф’єва, директор Чернігівської музичної школи №1 ім. С. Вільконського: «Ця прибудова буде мати 2 поверхи і цокольний поверх. На цих поверхах – першому та другому – будуть розташовані 16 класів, у тому числі 2 класи з музично-теоретичних дисциплін та великий клас, або можна сказати, мала зала, для хорового співу. На цокольному поверсі будуть розташовані технічні служби та студія звукозапису».

Фінансувати частину проекту взявся Державний фонд регіонального розвитку, решту взяло на себе місто.

Тож стару будівлю, що розміщувалася поруч, демонтували. А невдовзі тут закипить робота будівельників. За справу взялося ТОВ «УТБ-ІНЖИНІРИНГ». І хоча все тільки розпочинається, а діти вже радіють.

10-річна Іллона Печеновська незважаючи на літо і спеку, щодня приходить до школи виконувати серйозні музичні твори. Незабаром вона представлятиме Чернігів на міжнародному конкурсі піаністів у Парижі. Її наставниця Наталія Нестеренковпевнена в успіху учениці.

Ця школа здавна славиться тим, що тут вміють плекати еліту музичного мистецтва. Віднедавна тут побільшає місця для занять музикою. Адже школа вже не перший рік бере на навчання більше 700 дітей, хоча розрахована лише на 365. Через надмірну наповнюваність класів педколектив вимушений поки що працювати понаднормово. Та життя покращиться, сподівається Ольга Астаф’єва і дякує всім, хто допомагає втілити їх мрію.

Термін реалізації проекту близько року.

Сюжет ТРА "Новий Чернігів"



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає