П'ятниця, 19 квітня 2024, 21:49
Повна версія сайту
;

У Чернігові рятувальники вчилися діяти у разі ДТП

16:45 09.08.2018    Коментарі  
 

9 серпня у Чернігові відбулось спільне спеціальне навчання підрозділів Управління ДСНС України у Чернігівській області, патрульної поліції та обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та пожеж, пов'язаних із дорожньо-транспортними пригодами. Головна мета даного заходу - практичне відпрацювання дій екстрених служб взаємодії під час проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт. У заході взяли участь в ролі слухачів керівники загонів та підпорядкованих пожежно-рятувальних підрозділів, залучались оперативні розрахунки пожежно-рятувальних та аварійно-рятувальних підрозділів, медичний пункт Управління ДСНС України у Чернігівській області, екіпаж Управління патрульної поліції та карета швидкої медичної допомоги.

За легендою навчань, об 11:45 до оперативно-координаційного центру надійшло повідомлення про те, що на автошляху Чернігів-Київ на під'їзді до села Іванівка трапилась дорожньо-транспортна пригода за участі двох автомобілів "ВАЗ". Четверо людей постраждали, один з автомобілів загорівся. До місця умовної аварії прибули два аварійно-рятувальні розрахунки, а також пожежно-рятувальне відділення Державних пожежно-рятувальних підрозділів м. Чернігова. Оперативно рятувальники загасили пожежу, за допомогою спецінструменту розрізали автомобілі, деблокували постраждалих та передали працівникам бригади швидкої медичної допомоги обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Екіпаж Управління патрульної поліції провів комплекс заходів по обмеженню дорожнього руху у місці виникнення умовної ДТП.

Підводячи підсумки, тимчасово виконуючий обов'язки начальника У ДСНС України у Чернігівській області полковник служби цивільного захисту Дмитро Бескостий зазначив, що такі спільні навчання сприяють налагодженню взаємодії екстрених служб, надають можливість практично відпрацювати алгоритм дій у надзвичайних ситуаціях.

По завершенню заходів, працівники обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф нагадали рятувальникам основні заходи під час надання невідкладної медичної допомоги постраждалим. Крім того, Дмитро Бескостий вручив співробітнику оперативно-координаційного центру Роману Соболеву погони та привітав з присвоєнням чергового спеціального звання "підполковник служби цивільного захисту".


Автор: УДСНС у Чернігівській області
Коментарів ще немає