Четвер, 28 березня 2024, 18:39
Повна версія сайту
;

Чому у Стрижні брудна вода?

09:45 10.08.2018    Коментарі  
 

Екологічна проблема забруднення води від нелегальних врізок у дощовідводну каналізацію для Чернігова серйозніша ніж здається. Вражаючими цифрами це проілюстрував директор комунального підприємства «Чернігівводоканал» Сергій Малявко на міській розширеній нараді 9 серпня.

 - Абоненти з приватного сектору, яким ми надаємо послугу з водопостачання і у яких немає каналізації, за рік споживають води приблизно 600 тисяч кубів. А вивозиться потім АТП 2528 на зливну станцію всього 50-60 тисяч кубів. Куди дівається решта? Очевидно, що потрапляє у поверхневі води, або у Стрижень. Або ж через незаконні врізки у дощевідводи, - сказав керівник КП.

З нелегальними врізками і скидами стічних вод підприємство бореться спільно з муніципальною вартою та іншими комунальними службами, залучаючи екологів. Втім цей процес непростий, визнають у «Чернігівводоканалі».

До ліквідації цього негативного явища долучилися й мешканці вулиці Декабристів, які під час нещодавніх злив на собі відчули, до чого призводить забитий дощевідвід. Самостійно дослідивши його, вони сфотографували таку врізку, попередньо – каналізаційну.

Чернігівський міський голова доручив негайно вжити заходів щодо порушників. І зазначив, що подібні незаконні врізки робилися давно, а сусіди роками спостерігали за цими процесами і мовчали, вважаючи, що їх особисто це не стосується.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає