Четвер, 28 березня 2024, 12:29
Повна версія сайту
;

В облраді обговорили реформу "Укрпошти" та роздержавлення комунальних ЗМІ

09:48 10.08.2018    Коментарі  
 

9 серпня очільник обласної ради Ігор Вдовенко разом із відповідальним секретарем обласної організації Національної спілки журналістів України Ольгою Черняковою зустрівся із головою Національної спілки журналістів України, Заслуженим журналістом України Сергієм Томіленком, який разом із представниками столичних ЗМІ завітав на Чернігівщину аби ближче познайомитись з медіа-сферою області та впровадженням реформи «Укрпошти» в регіоні.

Цього дня медійники побували на Городнянщині, де мали змогу оцінити роботу пересувних поштових відділень та на власні очі побачити всі недоліки запровадження пілотного проекту в нашому регіоні.

Коментуючи втілення у життя ініціативи «Укрпошти» щодо роботи мобільних відділень у селі, Ігор Вдовенко зауважив:

-  Удосконалювати і адаптувати до умов сьогодення систему надання поштових послуг дійсно необхідно. Проте, здійснюючи будь-які зміни, потрібно перш за все провести ґрунтовну підготовчу роботу, детально проаналізувати всі можливі ризики, які ці перетворення можуть викликати, і обов’язково враховувати специфіку регіону, особливості існуючої інфраструктури та реальні потреби його населення.

За словами керівника, реформи мають приносити людям користь і робити їх життя більш комфортним, а не створювати додаткові незручності. Неприпустимою є ситуація, коли жителі сіл через довжелезні черги та недосконалий графік роботи мобільних поштових відділень не можуть вчасно отримати пенсію, сплатити за комунальні послуги чи отримати актуальний номер улюбленої газети.

Водночас керівник запевнив, що обласна рада буде і надалі пильно слідкувати за реалізацією проекту «Сільське відділення» і оперативно реагувати у випадку виникнення будь-яких проблем.

Окремо співрозмовники зупинилися на обговоренні актуальних питаннь роздержавлення комунальних ЗМІ Придесення. Сергій Томіленко відзначив, що процес реформування видань у нашій області проходить без конфліктів і серйозних протиріч, на відміну від інших регіонів України. Проте через зростання вартості послуг «Укрпошти» за доставку друкованої продукції перед районними газетам постає низка фінансових проблем, що може призвести до скорочення кількості кореспондентів та суттєвого зниження обсягу тиражів.

Не залишились поза увагою учасників зустрічі і існуючі проблеми в сфері інформаційної безпеки нашої прикордонної Чернігівщини, на вирішення яких активно спрямовувала свою діяльність обласна рада та її депутатський корпус. Зокрема Ігор Вдовенко нагадав про те, як представницький орган Придесення протестував та приймав звернення проти закриття філії ПАТ «НСТУ» «Новгород-Сіверська регіональна дирекція «Сіверська» і утворення в одному з найпівнічніших міст України, що знаходиться у безпосередній близькості з Російською Федерацією, кореспондентського пункту.

Згадали у розмові і про повне відключення аналогового телебачення, яке незабаром відбудеться по всій Україні. Особливо актуальним це питання є для нашої області, яка межує з Гомельською областю Республіки Білорусь та Брянською областю Російської Федерації. З 22 районів Чернігівської області 7 – прикордонні, де моніторинги фіксують можливість прийому іноземних теле- та радіопрограм. Ситуація особливо критична в шести районах Чернігівщини (Корюківському, Ріпкинському, Городнянському, Семенівському, Новгород-Сіверському та Сновському), де проживають близько 200 тисяч громадян, які найбільше відчувають інформаційний вплив російської телепропаганди.

На завершення зустрічі Сергій Томіленко подякував Ігорю Вдовенку за підтримку, яку обласна рада надає обласному осередку Національної спілки журналістів України.


Автор: Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
Коментарів ще немає