П'ятниця, 19 квітня 2024, 06:16
Повна версія сайту
;

На Чернігівщині обурені експериментом з пересувними відділеннями "Укрпошти"

12:52 10.08.2018    Коментарі  
 

Жителі Чернігівщини обурені експериментом з пересувними відділеннями від "Укрпошти" та погрожують масово відписуватись від газет. Вони також не можуть вчасно отримати пенсію.

Про це повідомляє кореспондент інтернет-видання UA1.

Пілотний проект "Укрпошти" про запровадження в селах пересувних відділень замість стаціонарних, який реалізовують в Чернігівській та Київській областях, створив для селян ряд незручностей.

Так, за їх словами, у день приїзду автомобіля пересувного відділення в центрі села вибудовується черга селян, які чекають по 4-5 годин.

"Раніше було прекрасно, дівчата привозять пенсію, газети, ми ще в них купляли продукти із поваги через те, що вони їх возять. А зараз, щоб отримати пенсію, мені потрібно приходити і чекати годинами. Наших поштарок виганяють з роботи, а чужих присилають. Я раніше 5 газет переплачував, а зараз буду тільки одну, бо не вірю, що їх будуть вчасно привозити", – розповів пенсіонер із села Дібрівне Городнянського району Ростислав Маклюк.

Голова Чернігівської облради Ігор Вдовенко вважає неприпустимою ситуацію, коли через реформу страждають люди.

"Неприпустимою є ситуація, коли жителі сіл через довжелезні черги та недосконалий графік роботи мобільних поштових відділень не можуть вчасно отримати пенсію, сплатити за комунальні послуги чи отримати актуальний номер улюбленої газети", – сказав Вдовенко.

При цьому він зазначив, що реформа потрібна, але вона не може бути втілена настільки швидко, як цього хочуть в "Укрпошті".

У свою чергу заступник директора з розвитку мережі Чернігівського обласного управління "Укрпошти" Олександр Бородавко розповів журналістам, що проект безповоротно буде запущено на Чернігівщині з 3 вересня. Для цього закупили вже 130 автомобілів для пересувних відділень.

"Це пілотний проект, ми визнаємо, що є недоліки в роботі. Але ми щотижня дивимось по кожному селу окремо і вносимо корективи в режим роботи та графік. Ми готові спілкуватись із редакторами газет і жителями сіл і виправляти помилки", – сказав представник "Укрпошти".

Відзначимо, ситуацією стурбований і голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко, до якого надходять численні звернення від редакторів районних газет про зменшення підписки через реформу "Укрпошти".

"Ці зміни щодо удосконалення роботи мережі "Укрпошти", які звісно необхідні, потрібно робити з розумом, і головне – прораховувати, щоб не було непоправних наслідків. Зараз відбуваються згубні для газетного простору зміни", – підкреслив Томіленко.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає