Четвер, 18 квітня 2024, 14:06
Повна версія сайту
;

Що позначають кольори бруківки на тротуарах, де проходить капремонт

15:28 10.08.2018    Коментарі  
 

Як уже встигли помітити чернігівці, на тротуарах, що капітально ремонтуються в цьому році, укладається кольорова безшовна плитка, яка зручна, і для велосипедистів, і для пішоходів. Що ж означають її кольори – пояснюємо далі.

Червоний. – Цим кольором позначаються велодоріжки.

Білий. – Це колір дорожньої розмітки. Бруківкою такого кольору відмежовують велодоріжку від інших зон.

Світло-сірий. – Цим кольором позначена транзитна, тобто пішохідна, зона.

Чорний. – Бруківкою найтемнішого кольору позначені острівці безпеки, зони зупинок та перехідні зони, де не має бути небезпеки наїзду велосипеду.

Також під час капремонтів біля переходів, що перетинають проїжджу частину, а також біля зупинок громадського транспорту, укладається тактильна плитка жовтого кольору, що підвищить безпеку пересування людей з проблемами зору.

Чотири кольори – червоний, білий, світло-сірий та чорний – використовуються на ділянках тротуарів, де влаштовуються велодоріжки. Це, наприклад, вул. Рокоссовського. У випадках, коли на тротуарі велодоріжки не передбачені, то використовуються лише два кольори – світло-сірий та чорний.

Звичайно, спершу призначення цих кольорів, окрім хіба-що червоного, може бути не для всіх зрозумілим. Та, є сподівання, що згодом їх сприйняття стане інтуїтивним, що значно позначиться на культурі пересування тротуарами і звичайно «потягне» за собою дотримання правил дорожнього руху усіма його учасниками.

До речі, таке кольорове рішення укладання бруківки на тротуарах застосовується і в інших містах України, зокрема, в Івано-Франківську.


Автор: Управління ЖКГ Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає