П'ятниця, 19 квітня 2024, 03:18
Повна версія сайту
;

Два місяці без зарплати лікарі у Городні

08:05 13.08.2018    Коментарі  
 

Два місяці без зарплати лікарі у Городні. У середу  працівники лікарень отримали частину зарплати за червень, коли чекати решту –  не знають. Борг сягнув вже майже 3 мільйонів гривень. Чому виникла затримка з виплатою та коли медики отримають зароблені гроші, знає Дар’я Янушкевич.

Людмила Авраменко працює медсестрою в Городнянській центральній районній лікарні 30 років. Тут 2 місяці медикам не виплачують заробітну плату.

Людмила Авраменко медсестра: «я после отпуска 400 гривен получила смешно правда? Так и живем. Отпускные получила с задержкой, но вовремя.  Конкретно никто ничего не обещают. Дают частями зарплату  и все.»

Борги по зарплаті в лікарні  1 мільйон 800 тисяч гривень. Лікарям частково виплачують гроші, але виплатити усі – немає змоги – розповіла головний лікар Ольга Ігнатенко.

Ольга Ігнатенко головний лікар Городнянської центральної районної лікарні: «нам в середньому в місяць  надходить субвенції в місяць 1 мільйон 400, а нам  необхідно 1 мільйон 700 тисяч  і ось ці 300 тисяч кожного разу накопичуються і наразі що маємо то маємо. Ось 2 дні тому люди отримали зарплату за червень, наступний тиждень  буде транш субвенції і вони отримають випускні і оздоровчі, частину за липень і зараз у нас потреба 1 мільйон 800»

В цій будівлі працює і центр первинної медико-санітарної допомоги. Тут так само медикам заборгували зарплати на 1 мільйон 28  тисяч гривень. Як тільки надходять гроші державної субвенції, зарплату частково виплачують.

Михайло Назаренко головний лікар Городнянського районного центру первинної медико-санітарної допомоги: «медична субвенція в середньому складає  648 тисяч  а фонд середньої заробітної плати  824 тисячі   і вже 176 тисяч кожного місяця  не вистачає лише для заробних плат і 20 % комнулаьні послуги та господарські потреби»

Торік дофінансування медичної галузі здійснювала райдержадімінстрація. Після створення тут об’єднаної громади, бюджет зменшився і грошей на виплату заробітних плат наразі немає.

Тетяна Захарченко заступник голови райдержадміністрації: «у нас немає цих коштів, з 1 січня всі кошти пішли в міську раду. Хто мав дофінансовувати освіту, така ж ситуація була в освіті і нажаль в нас борги залишилися за електроносії. Тому що міськрада отримує все надходження , а коштів не виділяли не на енергоносії  по школам ні на носії , ні зарплати персоналу частково виділяла а частково ні.»

У міському бюджеті грошей на виплату зарплат лікарям також не вистачає.

Володимир Пінчук начальник фінансового відділу  Городнянської міської ради: «ми чекаємо безпосередньо додаткової дотації  аби обрахувати наші можливості і спроможність допомогти фінансуванню закладів медичної освіти. Розподіл додаткової дотації обіцяють на вересень місяць».

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає