П'ятниця, 19 квітня 2024, 19:20
Повна версія сайту
;

Яке призначення чорної бруківки на тротуарах?

13:26 13.08.2018    Коментарі  
 

За проектним рішенням, кольорова бруківка дозволяє зонувати тротуар. Велосипедна доріжка позначена червоним кольором, пішохідна зона – світло-сірим, а чорним же викладена сервісна зона.

Найбільше питань виникло щодо найтемнішої бруківки. Зупинимось на ній детальніше.

Наразі чорною бруківкою на вул. Рокосовського та вул. Гетьмана Полуботка позначається зона, що має назву сервісної. Це – місця очікування та зупинки пішоходів, у т. ч. біля зупинок громадського транспорту, підходи до магазинів чи інших будівель вздовж тротуару, місця для можливого влаштування велопарковок чи встановлення зон відпочинку біля громадських закладів.

Тобто пішоходи на ділянках з чорною бруківкою можуть зробити зупинку, почекати чи відпочити, не заважаючи іншим учасникам дорожнього руху.

Звертаємо увагу, що велосипедист, який не їде на велосипеді, а котить його, вважається пішоходом. Тож зробити зупинку або йти по пішохідній зоні можуть також і велосипедисти, але тільки спішившись – їхати на велосипедах можна лише по спеціальній доріжці, що у даному випадку на вул. Рокосовського позначена червоною бруківкою!

На фото - укладання бруківки на тротуарі по вул. Гетьмана Полуботка на минулому тижні. Позначення плитки зліва направо: сервісна зона вздовж будівлі (чорний колір), пішохідна зона (світло-сірий колір), сервісна зона вздовж проїжджої частини (чорний колір). Через особливості зйомки кольоропередача може відрізнятися від реальної.


Автор: Управління ЖКГ Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає