П'ятниця, 19 квітня 2024, 01:23
Повна версія сайту
;

У Чернігові пройшов фестиваль "Шумить гай". Фоторепортаж

14:43 13.08.2018    Коментарі  
 

А чи ви коли-небудь чули, як шумить гай? Минулої п’ятниці та суботи у Березовому гаю по вулиці Пухова відшумів перший літній фестиваль.

Розпочали з нічного показу документальних стрічок “IDoCare”. Короткометражні фільми українських, російських та білоруських режисерів про права людини, екологію, громадянське суспільство транслювалися у Лейпцизі, Одесі, Дніпрі, Вологді, Санкт-Перербурзі, а тепер й у Чернігові.

Зранку в суботу пошуміли про теперішнє й прийдешнє Березового гаю на публічному обговоренні концепції ревіталізації парку: жалілися, хвалили, критикували, ностальгували, рефлексували й сміливо мріяли! Міський простір твориться разом – хто зна, можливо, вже зовсім скоро наші візії й побажання трансформуються в реальність.

Продовжили облаштування першого у Чернігові громадського городу. Фарбували старий паркан, садили їстівні рослини, пояснювали перехожим концепцію нового публічного простору. Організували  воркшоп з виготовлення будиночків для птахів. Орудували столярним інструментом, разом встановили їх у Березовому гаю, щоб вже наступної весни пташиного співу стало ще більше. Під зеленими кучерями тендітних беріз діти й дорослі плели мандали і готували простір для ленд-арту. Процес потребує повної духовної віддачі, зосередженості та стовідсоткової ввімкненності в теперішній момент. Хіба саме не таких космічних прикрас заслуговує наш абсолютно земний, та від того не менш чудовий парк?

І на сам кінець – музичний концерт. Логічне завершення і справжній емоційний пік вечору. Подорожували океаном на хвилях гурту The Tea Ship. Ностальгували під ліричні мелодії у виконанні Shchavelle. Танцювали степ і свінг під ноти кантрі та рокабілі запального Кирила Ромеля. Ламани електронні ритми неслися гаєм від DJ Yosh та Yura Saga. Ввечері парк виглядав як велитенський мурашник. Дитячі посмішки, здивовані й одночасно задоволені очі сусідів – такий захід проходив вперше.

Дякуємо нашим друзям і партнерам: майстерня “KatyPuf”, Центр “Унікум”, ГО “ ЦГТ “Ахалар”. Без вас би не відбулася справжня магія! Фестиваль “Шумить гай” організовано ГО “Еко Місто” в рамках проекту «Participation. Urbanism. Interaction», учасника програми “Meet UP: Німецько-Українські зустрічі молоді” від “EVZ Foundation”.


Автор: Еко-місто, фото Йонас Альбрехт
Коментарів ще немає