П'ятниця, 19 квітня 2024, 06:55
Повна версія сайту
;

Для двох сімейних дитячих будинків, які створюються в Чернігові, придбані квартири

16:25 15.08.2018    Коментарі  
 

Для двох дитячих будинків сімейного типу, які готуються створити в Чернігові вже придбані дві 6-кімнатні квартири. Відповідні договори між їх продавцем і виконавчим комітетом Чернігівської міської ради підписані у понеділок, 13 серпня.

Про це прес-службі міської ради повідомив начальник відділу квартирного обліку міської ради Михайло Католик.

- Обидві квартири – у новобудовах по вулиці Стрілецькій. Житло придбане за цільові кошти державного бюджету, а міська рада в даному випадку виступає замовником та гарантом виконання в них опоряджувальних робіт. Зараз житлові приміщення без них. Відповідно до умов договору, тепер на виконання оздоблювальних робіт продавець має три місяці. Після цього у квартири можна буде заселятися, - розповів він.

Два дитячих будинки сімейного типу в Чернігові створюються вперше після багаторічної перерви. Їх не було в нашому місті з 2013 року й до цього часу.

У тих, що створюються зараз, виховуватимуться 18 дітей. Одна родина матиме 10 дітей, а друга – 8. Кожна з цих сімей має по одній своїй рідній дитині та по кілька прийомних, і кожна поповнюється ще 5 дітьми, яких доля лишила без рідних батьків.

Існує декілька традиційних форм прийняття дитини на виховання у сім’ю, серед яких -усиновлення, опіка та піклування, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу. Окрім того, віднедавна в Чернігові вперше запроваджена соціальна послуга, яка є новою і для всієї України - послуга патронату над дитиною

Як відомо, в України до 2020 року триватиме реформування системи закладів інтернатного типу з тим, щоб усі або майже всі діти виховувалися в сім’ях.

Дитячий будинок сімейного типу – це окрема сім'я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, і в яку влаштовуються на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних дітей.

Функції з організації надання таких соціальних послуг у Чернігові покладені на Чернігівський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. Всі ті, хто бажає взяти на виховання дитину, можуть звертатися за необхідною інформацією за адресою: вул. Хлібопекарська, 24 а, або тел. 678-607, 678-604.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає