Середа, 24 квітня 2024, 13:29
Повна версія сайту
;

Сесія міськради: звільнення першого заступника, тролейбуси та Детальний план під забудовника

15:35 21.08.2018    Коментарі 1  
 

На сьогодні, 21 серпня, було заплановане проведення чергового засідання сесії Чернігівської міської ради. На розгляд депутатів виноситься майже 30 питань порядку денного.

Серед них питання про переведення першого заступника Чернігівського міського голови Олександра Шевченка до комунального підприємства виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) "Київтеплоенерго".

Окрім того, депутатам запропонують дві кандидатури на звання «Почесного громадянина», які надаватимуться посмертно.

Також, розглядатимуться дві нові міські Програми. Одна з яких - «Здоров’я чернігівців», що покликана покращити демографічну ситуацію по місту. Інша – розвиток електротранспорту на наступні п’ять років.

Традиційно,на сесії розглядатимуть і скандальне земельне питання. Зокрема, щодо розробки проекту Детального плану території в районі вулиць Староказарменої, Волковича, Олега Кошового та Стрілецької. Вважається, що даний детальний план розробляють під конкретного забудовника.

ПіК вів текстову онлайн-трансляцію. 

16:10 Чергова сесія Чернігівської міської ради завершила свою роботу.

16:00 Розглядаються депутатські звернення.

15:40 Депутатами розглядається питання про передачу у комунальну власність стадіону імені Гагаріна.

Атрошенко каже, що ФФУ позбавить клуб ліцензії, якщо там не буде зроблена інфраструктура. За його словами, є попередня домовленість з міністром про правильність цього рішення.

Після обговорення рішення було прийняте. «За» проголосувало 39 депутатів.

11:20 Розглядаються земельні питання.

11:00 Депутати перейшли до розгляду бюджетних питань.

10:35 Низка питань порядку денного була затверджена депутатами без обговорень. Розглядається питання щодо заборони продажу алкоголю у магазинах міста у нічний час.

Пропозицію однієї з постійних комісій, щодо перенесення часу заборони торгівлі алкоголем із 22:00 до 23:00 не прийняли. Рішення було прийняте без правок.

10:30 Всі запропоновані правки та зміни до Програм із розвитку жКГ та поліпшення екологічного стану були прийняті. 

10:20 Питання Про внесення змін до Програми розвитку інженерно-транспортної інфраструктури приватного сектору міста Чернігова на 2016-2020 роки було прийнято. 

10:15 Депутати перейшли до розгляду питання Про Програму розвитку електричного транспорту м. Чернігова на 2018-2022 роки.

«За» проголосували 35 депутатів.

Розглядається питання Про Комплексну міську програму “Здоров’я чернігівців” на 2018-2021 роки. Програму прийняли.

10:10 Розглядається питання про звільнення першого заступника міського голови Олександра Шевченка. Він пояснив, що йому надійшла пропозиція очолити Київську ТЕЦ, на яку він і погодився. 33 депутати проголосували «за», рішення було прийняте. 

10:10 Перше питання порядку денного про присвоєння звання «Почесного громадянина» було прийняте.

9:30 У залі присутні батьки учнів школи №10. Вони сказали, що наразі ніхто чіткої відповіді не дав, чи потрібна ця школа взагалі Чернігову, жодних економічних обґрунтувань. Батьки чекають від управлінців відповіді, яка причина закриття шкіл – економічна,рейтингова чи ще якась.

Також, вони не розуміють, чому були призупинені ремонтні роботи.

Голова комісії, котра займається цим питання, Сергій Кирієнко попросив батьків прийти на наступне засідання і в робочому порядку обговорити ті питання, що їх хвилюють.

9:20 До порядку денного включили питання щодо розробки проекту Детального плану території в районі вулиць Староказарменої, Волковича, Олега Кошового та Стрілецької. 

Також, включено питання про зміни до Програми підтримки малого та середнього підприємництва.

Питання про надання згоди про списання нерухомого майна було включено до порядку денного і про відчуження транспортного засобу.

Три постійні комісії рекомендували включити до порядку денного питання про передачу у комунальну власність стадіону імені Гагаріна. Питання було включене.

Порядок денний із проголосованими змінами було затверджено.

9:15 Сесія розпочала свою роботу. В залі присутні 35 депутатів. 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі, фото прес-служби міськради
Гість Горожанин 2018-08-22 09:07:36

А где это наши доблестные творцы пера.Читать практически нечего. Онлайн-трансляция сессии в новом формате. К вопросам повестки дня сессии просто подставили время их рассмотрения. Журналистика по-новому.Молодец Лом---о!