Четвер, 28 березня 2024, 13:48
Повна версія сайту
;

Містобудівна документація Чернігова: депутати внесли зміни

13:24 21.08.2018    Коментарі  
 

З 1 січня 2019 року будь-яке нове будівництво, реконструкція чи капітальний ремонт в історичних населених місцях стануть неможливими, якщо відсутній історико-архітектурний опорний план. Це пряма вимога постанови Кабінету Міністрів України за № 92 «Про внесення змін до Порядку визначення меж та режимів використання історичних ареалів населених місць, обмеження господарської діяльності на території історичних ареалів населених місць».

Для цього в 2018 році місто розроблятиме проект «Визначення історичних ареалів та розроблення історико-архітектурного опорного плану м. Чернігова».

З метою уточнення вартості розроблення зазначеного проекту в цінах 2018 року управлінням архітектури та містобудування міської ради був зроблений запит до Українського державного інституту культурної спадщини Міністерства культури України.

Згідно з проектом кошторису на розробку цього проекту, наданим вказаним інститутом, його уточнена орієнтовна вартість становить 1,43 млн грн.

Проект рішення – за посиланням.

Загалом, Програма розроблення (оновлення) містобудівної документації Чернігова на 2017 – 2020 роки передбачає створення топографічних планів у цифровій і графічній формах, розроблення концепції Генерального плану міста, проведення державної експертизи містобудівної документації, розроблення плану зонування території Чернігова та інше. Всі ці документи потрібні для планування приватної, промислової та загальноміської забудови.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає