П'ятниця, 19 квітня 2024, 08:24
Повна версія сайту
;

Вартість проїзду у маршрутках Чернігова підняли до 5 гривень

11:43 22.08.2018    Коментарі  
 

Перевізникам дозволили підняти вартість проїзду в міському пасажирському автомобільному транспорті до 5 гривень.

Відповідне рішення прийнято сьогодні, 22 серпня, на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради, повідомляє прес-служба.

Цим рішенням внесено зміни в рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 30 березня 2015 року № 76 «Про вартість проїзду у міському пасажирському транспорті».Тож тепер п.1.2 згаданого рішення викладено у такій редакції: «Граничну вартість разового квитка на проїзд у автобусі для перевезення пасажирів в межах міста Чернігова – 5,00 грн».

Таке підвищення – мінімальне. Воно дозволить перевізникам, за їх власними словами, «триматись на плаву». І ледь покриває інфляцію, підвищення цін на комплектуючі, значне подорожчання палива за останній рік. Для закупівлі нових автобусів воно недостатнє.

Надалі підвищення може бути тоді, коли перевізники запускатимуть на маршрутах сучасні автобуси з валідаторами, які дозволять коригувати ціну проїзду відносно до відстані, яку проїжджає конкретний пасажир.

Як зазначається у проекті рішення, воно набуває чинності з моменту його оприлюднення. На оприлюднення дається 10 днів.

Нагадаємо, робоча група з питань реалізації цінової політики на міському пасажирському транспорті погодила ціну у 5 гривень на проїзд у маршрутках Чернігова. В свою чергу перевізники наполягали на тому, що разова поїздка має коштувати від 7 до 9 гривень 80 копійок. Управління економіки з такими цифрами не погоджується.

Заступник міського голови Олександр Ломако повідомив, що якість пасажирських перевезень через зростання ціни на 50 копійок не покращиться, адже ціна підвищується тільки на інфляцію.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає