Четвер, 28 березня 2024, 20:11
Повна версія сайту
;

Після розблокування тендерних процедур на стадіоні ім. Гагаріна встановлять нове електронне табло

08:54 23.08.2018    Коментарі  
 

Місто за власний кошт придбає нове інформаційне табло на стадіон ім. Гагаріна. Таку обіцянку чернігівський міський голова Владислав Атрошенко дав у травні ц.р., після історичної події – виходу футбольної команди «Десна» до прем’єр-ліги. Втім процес придбання зупинено: один із учасників тендеру подав скаргу до Антимонопольного комітету України.

За словами віце-президента «Десни» Ігоря Базалінського, процес по придбанню сучасного електронного табло для стадіону ім. Гагаріна був запущений практично відразу. Ще 12 липня, згідно офіційної процедури, у системі ProZorro було оголошено відповідний тендер на закупівлю.

Сам пристрій, вимоги до якого надав клуб «Десна», буде одним із найсучасніших в Україні. Його площа не менше 22,12 квадратних метрів, управлятиметься за допомогою ПК, підтримуватиме всі відомі користувацькі та професійні режими відео, працюватиме при температурах від мінус 20˚С до плюс 60˚С. Електронне табло комплектується відповідним комп’ютерним та програмним забезпеченням для показу відео, картинок та інфографіки високої якості.

На даний часа через скаргу до АМКУ результати тендеру щодо закупівлі електронного табло заблоковані.

На 28 серпня заплановане засідання цього органу. Якщо скаргу відхилять, буде підписано договір із переможцем тендеру. У такому випадку знадобиться близько місяця на встановлення електронного табло та монтаж усіх систем. Якщо ж АМКУ підтримає скаржника – доведеться оголошувати тендерну закупівлю повторно.

Наразі стадіон ім. Гагаріна (офіційно зветься ДП «Олімпійський навчально-спортивний центр «Чернігів») перебуває у державній власності. Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко вже декілька місяців веде діалог щодо повернення об’єкту у власність громади Чернігова.

«Є вимоги Федерації футболу України щодо домашнього стадіону «Десни». Їх потрібно дотримуватись, якщо «Десна» гратиме у прем’єр-лізі. А ми вже бачимо, що ніхто крім міста не вкладатиме кошти для приведення стадіону до ладу. Але для цього об’єкт повинен бути в комунальній власності громади міста», - вважає Владислав Атрошенко.

21 серпня депутати Чернігівської міської ради проголосували за рішення щодо надання згоди на безоплатну передачу у комунальну власність територіальної громади цілісного майнового комплексу ДП «Олімпійський навчальний спортивний центр «Чернігів». Місто зобов’язується не допустити перепрофілювання спортивного об’єкту, зберегти його як базу олімпійської підготовки та забезпечення сертифікації відповідно до вимог міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій IAAF.

Як відомо, місто відмовилося від стадіону в 2009 році. Наразі об’єкт потребує створення належних умов для організації матчів та комфорту вболівальників.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає