Субота, 20 квітня 2024, 06:41
Повна версія сайту
;

На фонтани на Алеї Героїв витратять ще два мільйона

16:27 27.08.2018    Коментарі  
 

Три декоративних фонтани на Алеї Героїв коштуватимуть міському бюджету Чернігова додаткових два мільйона гривень.

Про це йдеться на сайті закупівель «Прозорро».

Це будуть додаткові роботи, проведення тендеру для яких не передбачається. У даному випадку використовується договірна процедура.

Роботи виконуватиме підприємство ТОВ "Імперія Води Україна", яка встановлювала всі фонтани у Чернігові.

Як раніше повідомляв ПіК, світлодинамічні фонтани на Алеї Героїв коштували більше 21 мільйона гривень. Всього їх буде три: один типу «спіраль» діаметром 10 метрів та два діаметром 7 метрів, а також технологічного приміщення.

Нагадаємо, що реконструкція Алеї Героїв коштуватиме міському бюджету 53 мільйона гривень. Проект реконструкції парку на проспекті Миру від вул. Преображенської до вул.Шевченка затвердила містобудівна рада в травні минулого року. За ним чотири прямокутні фонтани замінять на три — круглої  форми. Вздовж парку з’являться п’ять круглих майданчиків. За задумом проектанта, вони символізують намисто. Їх мають прикрасити орнаменти, що імітують вишиванку. Проект викликав жваві обговорення серед містян. Тому у грудні 2017 року його винесли на громадські слухання.

Більшість присутніх тоді проголосували проти реалізації представленого проекту і вимагали  оголосити відкритий архітектурний конкурс. Однак за процедурою їх голосів не вистачило для прийняття такого рішення. Тому проект  вирішили доопрацювати. Відтоді ціна реконструкції виросла на 24 мільйони, тобто майже вдвічі.

За 53 мільйони, каже Євгеній Дейнеко, на Алеї Героїв замінять бруківку, відремонтують гранітні парапети, поставлять нові лави, смітники та освітлення. Газони облаштують автополивом, висадять  клумби, дерева та живу огорожу.

Встановлення круглих фонтанів до кошторису проекту не входить. Їх замовляли окремо, за 21 мільйон. Таким чином, загальна сума ремонту може сягнути 74-х мільйонів.

Фото перебігу реконструкції можна подивитися за посиланням

Як відомо, реконструкцію на Алеї Героїв обіцяють закінчити до Дня міста.

Довідково:

Застосовувати переговорну процедуру можна, якщо є необхідність проведення додаткових будівельних робіт, не зазначених у початковому проекті,але які стали через непередбачувані обставини необхідними для виконання проекту, за сукупністю таких умов: договір буде укладено з попереднім виконавцем цих робіт, такі роботи технічно чи економічно пов’язані з головним (первинним) договором; загальна вартість робіт не перевищує 50% вартості головного (первинного) договору.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає