П'ятниця, 19 квітня 2024, 23:07
Повна версія сайту
;

Білорус Юрій Політіка, підозрюваний у шпигунстві, проведе під вартою ще 60 діб у Київському СІЗО

08:37 30.08.2018    Коментарі  
 

Підозрюваному у шпигунстві громадянину Республіки Білорусь Юрію Політіці подовжили термін тримання під вартою на 60 діб. За  клопотанням його захисників, триматимуть його у Київському СІЗО. Юрія Політику затримали 16 червня 2017 року у пункті пропуску Нові Яриловичі за підозрою у шпигунстві. За версією слідства, під час затримання у нього в телефоні знайшли фотографії військових мап.

27 серпня. Один день залишився до завершення дії судового рішення про тримання Юрія Політіки під вартою. Засідання починають із запізненням на одну годину без одного із захисників. У Юрія синець під правим оком. І колегія суддів, і прокурор, і захисники про травми дізнаються у день підготовчого слухання.

Для того, щоб Юрій розповів про те, як отримав ушкодження, звертаються до вже другого у підготовчому процесі перекладача із білоруської – Олени Белеванцевої.

Дискусія про залучення запропонованого прокуратурою перекладача триває близько години із технічною перервою. Урешті вона передає повідомлення Юрія Політіки про отримані травми.

Юрія Політіку відвезли до СІЗО на обід. Там його водили до медичної частини.

Адвокати – наполягають на негайному медичному обстеженні. Потім подають клопотання про відвід колегії суддів зокрема і через те, що Юрія Політику обстежували у СІЗО без присутності адвокатів, процес ведеться без одного із захисників, підзахисний не отримав тексту про свої права та обов’язки у завіреному перекладі із білоруської. Колегія суддів клопотання не задовольнила. Перенесла засідання на наступний день.

28 серпня. Прокурор зачитує клопотання про подовження терміну тримання під вартою та називає причини. Речення за реченням текст озвучують білоруською.

Суд надав захисникам місяць для того, щоб вони ознайомилися із трьома томами справи про шпигунство та речовими доказами. Юрія Політіку перевезуть до Київського СІЗО.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає