П'ятниця, 26 квітня 2024, 05:27
Повна версія сайту
;

Посадовці, які брали та «освоювали» кредит для «Чернігівводоканалу» мали б бути за гратами - Атрошенко

10:03 04.09.2018    Коментарі  
 

Посадовці, які брали та «освоювали» кредит для «Чернігівводоканалу» мали б бути за гратами.

Про це заявив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко на нараді з проектантами та підрядниками сьогодні, 4 вересня. 

Мова про кредит Міжнародного банку реконструкції та розвитку на 22,8 мільйони доларів, взятий міською владою для КП «Чернігівводоканал» у 2007 році. Тоді ця сума становила близько 160 млн грн. Кредитні кошти, на думку міського голови, використані неефективно, а значна їх частина взагалі могла бути розкраденою. 

Для прикладу, тільки на незрозуміле програмне забезпечення пішло 1,5 млн доларів. Як відомо, до кінця 2027 року підприємство має сплатити $22,8 млн за повернення кредиту МБРР. За теперішнім курсом це 616 млн грн. Пільговий період кредитування скінчився в 2013 році, тобто погашення кредиту триває вже шостий рік. 

За цей період повернуто $6,98 млн. Тож решта кредиту коштуватиме платникам податків додатково мінімум 450 млн грн. Це за умови, що курс залишиться на теперішньому рівні. Цього року КП "Чернігівводоканал" гасить кредит МБРР за графіком за рахунок власних коштів, без залучення міського бюджету Це відволікає значні кошти від поточних та капітальних ремонтів водопровідних та каналізаційних мереж у Чернігові. 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі, за інформацією Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає