Четвер, 25 квітня 2024, 04:07
Повна версія сайту
;

Батуринська, Козелецька та Любецька громади розпочали обговорення своїх стратегій розвитку

16:38 04.09.2018    Коментарі  
 

У вересні жителі Батуринської, Козелецької та Любецької територіальних громад обговорюватимуть проекти стратегій розвитку. Ці документи оприлюднюються на сайтах відповідних рад.

Протягом останніх місяців ці три громади спільно з експертами Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», працювали над розробкою проектів власних стратегій розвитку. 
Вони спираються на дослідження соціально-економічного стану громад та результати роботи робочих груп – представників громадськості та фахівців. «Проекти стратегій – не академічні документи, а узагальнення думок мешканців громади про її сьогодення, бачення майбутнього та зрозумілі й посильні кроки для досягнення поставлених цілей», - підкреслив Володимир Бойко, радник з регіонального розвитку Чернігівського ЦРМС.

В документах мова йде про плани на довгострокову перспективу, а саме до 2027 року: що, де і за які гроші будуватиметься, що ремонтуватиметься, як стимулюватиметься розвиток підприємництва та увага інвесторів, яка комунальна техніка закуповуватиметься, що робитиметься для освіти, культури, охорони здоров`я, туризму, благоустрою, як виглядатиме співпраця з молоддю, різноманітними громадськими організаціями, організація соціального захисту та багато чого іншого.

Стратегії дозволять громадам не лише реагувати на виклики сьогодення, а й бачити на кілька років наперед, отже, розраховувати свої сили, місцеві ресурси, концентрувати їх на визначених напрямах та поступово, крок за кроком, наближатися до поставлених цілей. Вони – необхідний аргумент для залучення зовнішніх ресурсів для розвитку. Наявність  такого  плану – одна з ключових умов для середнього та великого бізнесу, а також міжнародних донорів. Зрештою, звідкись вони мають отримати інформацію про громади, стратегія як комплексний документ – дуже зручний спосіб. Але головне інше – за допомогою стратегій нові територіальні спільноти власними руками малими кроками створюють громади, про які мріють.


Автор: Чернігівський ЦРМС
Коментарів ще немає